Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Ο Τσίπρας έχει χάσει τις εκλογές και δεν το ξέρει

Ο Τσίπρας έχει χάσει τις εκλογές και δεν το ξέρειΣτις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 36,3% έναντι 27,8% της Νέας Δημοκρατίας. Τότε ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν ότι θα καταργήσει τη λιτότητα και θα σκίσει τα μνημόνια. Οι πολίτες σε μεγάλο βαθμό είχαν πιστέψει ότι τα χειρότερα είχαν περάσει και αρκετές κοινωνικές ομάδες στράφηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ θεωρώντας ότι ένα κόμμα της Αριστεράς θα μπορούσε να πετύχει καλύτερη αναδιανομή των εισοδημάτων. Συνταξιούχοι που παραδοσιακά ψήφιζαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ για να μη μειωθούν οι επικουρικές τους συντάξεις κατά 4%-5%. Οι φαρμακοποιοί έδωσαν γραμμή για Τσίπρα για να μην απελευθερωθεί το επάγγελμά τους, οι επιχειρηματίες του τουρισμού χειροκροτούσαν προεκλογικά τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγε ότι δεν θα περάσει η αύξηση του ΦΠΑ στις τιμές των ξενοδοχείων. Οι νέοι πήγαν μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει η επανάσταση στην Ευρώπη και να ταρακουνηθεί η Γερμανία. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων πίστευαν ότι δεν θα ξαναπληρώσουν ΕΝΦΙΑ. 

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ τώρα έχουν γυρίσει την πλάτη τους στον Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απίστευτες διαρροές στις κάλπες του Σεπτεμβρίου. Μοναδική του εκλογική πελατεία το παλιό βαθύ ΠΑΣΟΚ του Δημοσίου που έχει μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλωστε ήταν και οι μοναδικοί κερδισμένοι από την 7μηνη διακυβέρνηση του Τσίπρα. Ομως αυτοί δεν φτάνουν για εκλογική νίκη ούτε εκφράζουν τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις που κρίνουν εκλογικά αποτελέσματα και διαμορφώνουν τις ισορροπίες στην κοινωνία και την οικονομία.
 
ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ πυλώνες του ΣΥΡΙΖΑ υποχωρούν. Οι δυνάμεις της Αριστεράς δεν μπορούν να συμβιβαστούν με το Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ ούτε θέλουν να επιχειρηματολογούν για το εάν είναι καλύτερο από τα προηγούμενα Μνημόνια, κάτι που μάλιστα δεν ισχύει. Η εκλογική πελατεία του Τσίπρα μειώνεται δραστικά. Οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένους φόρους με μειωμένα εισοδήματα. Η οικονομία έχει μπει σε ύφεση και η ανεργία θα χτυπήσει επίπεδα-ρεκόρ. Ο ΕΝΦΙΑ θα εισπραχθεί στο ακέραιο, τα δάνεια δεν θα χαριστούν, η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα χτύπησε τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να εξαπατήσει για τρίτη φορά τους ψηφοφόρους. Η Νέα Δημοκρατία έχει καλές πιθανότητες να βγει πρώτη πολιτική δύναμη συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους της και αναπτύσσοντας μεταρρυθμιστικό λόγο. 

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ θα είναι ένα μεγάλο ντέρμπι, αλλά σε κάθε περίπτωση ο Τσίπρας έχει ήδη χάσει. Η πολιτική του κυριαρχία μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου είναι ήδη παρελθόν. Αποδείχθηκε ανίκανος να διαχειριστεί τα μεγάλα ζητήματα της χώρας και να επιλέξει σωστούς συνεργάτες στην οικονομία, στην Παιδεία, το μεταναστευτικό. Δεν έχει να παρουσιάσει κανένα μεταρρυθμιστικό έργο γιατί εκφράζει τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και των συντεχνιών.

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ημέρα στην Ελλάδα θα είναι εντελώς διαφορετική, με έναν ΣΥΡΙΖΑ αποδυναμωμένο και τον Τσίπρα να αμφισβητείται από την εκλογική του βάση, που είναι οι δυνάμεις της Αριστεράς. Η Ν.Δ. θα είναι για μία ακόμη φορά ο εγγυητής της ευρωπαϊκής πορείας της Ελλάδας. Στο χέρι των στελεχών της είναι να κάνουν μια σοβαρή εκστρατεία ενημερώνοντας τους πολίτες για τα εγκληματικά λάθη του Τσίπρα, αλλά και ότι το τρίτο Μνημόνιο θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει. Επιτέλους και οι πολίτες οφείλουν να σκεφτούν σοβαρά, να τιμωρήσουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και να γυρίσουν σελίδα επιβραβεύοντας όσους πιστεύουν στις μεταρρυθμίσεις.