Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το τελευταίο κάστρο της κατ' ευφημισμό δημοκρατίας μας πέφτει και επίσημα. Οι εκλεγμένοι πολιτικοί μας από το λαό αποσύρονται από σήμερα, ως πλήρως αποτυχόντες να σχηματίσουν μία σταθερή Κυβέρνηση μετά από μόλις 7 μήνες ζωής της νέας Βουλής.
Η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός και δη δικαστικός η κα Θάνου αποτελεί ένα σημάδι των καιρών και της ιστορίας μας. Όπως επίσης και όλοι οι νέοι Υπουργοί της που θα αντικαταστήσουν από αύριο τους πολιτικούς που επί μία 40ετία διέλυσαν και καταχρέωσαν τη χώρα, εις το όνομα της δημοκρατίας και της πατρίδας. 
Είναι πράγματι ζητούμενο πόσο θα διαρκέσει αυτή η νέα Κυβέρνηση που δεν πηγάζει από το λαό και κυρίως αν θα ενδιαφερθεί για το λαό περισσότερο από αυτές που όριζαν την έννοια του Δήμου.
Με δεδομένα πρώτον την πολιτική ήττα της άλλης λύσης, του "Δεν Πληρώνω" το ιστορικό χάραμα της 13ης  Ιουλίου 2015 και δεύτερον τον κατακερματισμό του λαού, λόγω της υποχώρησης της εθνικής συνείδησής μας, ο οποίος θα  εκφραστεί με μία εννέα-κομματική νέα Βουλή, είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί και να γίνει αποδεκτή για πρώτη φορά η Γερουσία της Ελλάδας. 
Οι εκλεκτοί του λαού που θα αποζημιώνονται για να συσκέπτονται και να δικαιολογούν την έννοια της δημοκρατίας και η πολιτική ολιγαρχία που θα κυβερνά για να οδηγήσει τη χώρα έξω από το πολιτικό και κοινωνικό της αδιέξοδο επωμιζόμενη το κόστος. 
Πώς αλλιώς εξάλλου να προχωρήσει μία χώρα που ορίζεται από μία κοινωνία που διαθέτει κυρίαρχα ολιγάρχες  και ισόποσα, εθνικοσοσιαλιστές, κομμουνιστές, δραχμιστές, ευρωπαϊστές, ριζοσπάστες, παλαιό-σοσιαλιστές, offshorαντζίδες και πατριώτες που όλοι πιστεύουν ακράδαντα ότι αγαπάνε την Ελλάδα, διχάζοντάς την όσο γίνεται περισσότερο και φτωχοποιώντας την.
Η ιδέα φαντάζει ελκυστική και ενδεχομένως σωτήρια σε μία κοινωνία όπου πολίτης και το πολιτικό του κόμμα δεν είναι διατεθειμένο να απολέσουν το ατομικό τους συμφέρον και κυρίως να εργαστούν για κάτι αόριστο όπως η έννοια της πατρίδας, απομπολώντας το Κράτος από την κομματική απομύζησή του.
Η εξωκοινοβουλευτική Κυβέρνηση όμως δεν είναι μία δημοκρατική διαδικασία και δεν θα παύει να αντιπροσωπεύει μία ολιγαρχική κοινωνία. Δεν μένει να δούμε βέβαια αν η νέα Πρωθυπουργός κάνει την έκπληξη και καταργήσει το ΕΝΦΙΑ, δικάσει επιτέλους τις εγκληματικές συμμορίες και επιλέξει την αριστεία ως κοινωνικό μοντέλο. Η επιλογή της ως μοναδική υποψήφια, σύμφωνα με το Σύνταγμα, ίσως και να την αδικεί.
Ίσως και ο λαός που θα βομβαρδίζεται από φόρους από τη Δευτέρα να αποφασίσει τώρα που σταμάτησαν τα αέναα δανεικά ότι δεν έχει ωριμάσει τελικά τόσο ώστε να δικαιούται τη δημοκρατία και να ταυτίσει τη ζωή του και πολιτειακά με την ολιγαρχία ελπίζοντας δικαίως ή αδίκως για μία καλύτερη ζωή. 
Ίδωμεν, και καλή επιτυχία στην πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργό μας, για όσο χρειαστεί, για μία καλύτερη Ελλάδα...
 
thedayaftergr.blogspot.gr