Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Πελοπίδας Καλλίρης: Εκκληση για Εθνική συνεννόηση, έστω και στο παρά πέντε Πάνω απ όλα το Εθνικό συμφέρον. ΟΧΙ σε νέα τραγωδία NAI στη παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη».



Σε ερώτηση Δημοσιογράφου ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης για την δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα και οι Έλληνες Πολίτες, δήλωσε τα έξης:



«Χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε ψυχραιμία, σύνεση και υπευθυνότητα από την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση αλλά και από τα κόμματα.

Οι Έλληνες πολίτες βιώνουν κάτι πρωτόγνωρο.

Η Ελληνική Οικονομία καταρρέει με κλειστές Τράπεζες και έλλειψη ρευστότητας.

Κάθε μέρα θα είναι μία διαφορετική μέρα και το χάσμα της επιστροφής στην σταθερότητα θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο.

Είναι πλέον υπαρκτός ο κίνδυνος της οικονομικής ασφυξίας που θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη επιβίωση των νοικοκυριών, αυξάνοντας την φτώχια, την ανεργία, τα λουκέτα στις μικρές επιχειρήσεις μετά από χρόνια θυσιών, ύφεσης και λιτότητας.

Είναι αλήθεια ότι και οι πιστωτές της χώρας έχουν τεράστιες ευθύνες όταν αναγνωρίζουν το λάθος του «πολλαπλασιαστή» για την μεγάλη ύφεση που οδήγησαν την χώρα μας.

Όμως το λάθος που δεν αναδείχτηκε όπως έπρεπε από τους πολιτικούς μας, δεν πρέπει να μας οδηγήσει στο να ζήσουν οι Έλληνες πολίτες την απόλυτη φτωχοποίηση.

Όσες φορές στην ιστορία του τόπου μας οι Έλληνες διχάστηκαν, τα αποτελέσματα ήταν ολέθρια και οδηγηθήκαμε σε Εθνικές τραγωδίες.

Ας σταματήσουν να μετακυλύουν τις ευθύνες τους στους πολίτες, οι οποίοι και κρίση έχουν και άποψη και εκφράστηκαν πρόσφατα στις εθνικές εκλογές.

Οι εκάστοτε Κυβερνήσεις στην Χώρα μας διαπραγματεύθηκαν και διαπραγματεύονται, αυτοί μας οδήγησαν στην ΟΝΕ, αυτοί μας οδήγησαν στα μνημόνια, αυτοί έχουν και την ευθύνη.

Κάνω έκκληση, σε όλα τα κόμματα, σε όλους τους πολιτικούς μας,  σ αυτές τις κρίσιμες στιγμές να υπάρξει Εθνική συνεννόηση,  έστω και στο παρά πέντε μιας και ο χρόνος τελειώνει, έξω από μικροκομματικές σκοπιμότητες προτάσσοντας πάνω απ όλα το Εθνικό συμφέρον.

Εθνική Κόκκινη γραμμή πρέπει να είναι από όλους η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη».



Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας