Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015

"Σύμμαχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η Ελεύθερη Ζώνη Εμπορίου στη Σαγκάη για τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο"Εμφάνιση 1H1A6170.JPG
Τη συνεργασία με τον οργανισμό της Ελεύθερης Ζώνης Εμπορίου στη Σαγκάη για τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο και τη σταθερή παρουσία της Πελοποννήσου στον οργανισμό φιλίας με ξένες χώρες στη Σαγκάη εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τις συναντήσεις που πραγματοποίησε στη Σαγκάη την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, συνεχίζοντας τις επαφές του στην Κίνα.
Εμφάνιση 1H1A6164.JPG
Συγκεκριμένα, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συναντήθηκε με τον κ. Wang Ying, Γενικό Διευθυντή της Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου στη Σαγκάη, η οποία αποτελεί την πρώτη χρονικά, αλλά και σε μέγεθος οικονομίας, οικονομική ζώνη της Κίνας, και αποφασίστηκε η συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη δημιουργία βιοτεχνολογικού πάρκου στην Πελοπόννησο. Αποφασίστηκε επίσης η μεταφορά τεχνογνωσίας στη δημιουργία ελκυστικού επενδυτικού περιβάλλοντος και υποστήριξης της επιχειρηματικότητας, σε ότι αφορά το διεθνές εμπόριο, καθώς και η συνεργασία στην ανάπτυξη του τομέα της καινοτομίας και της έρευνας. Αποφασίστηκε ακόμη η διερεύνηση της δυνατότητας ανάπτυξης συμπράξεων Ελληνικών και Κινεζικών εταιρειών, με αμοιβαίο όφελος, καθώς και η δυναμική επενδυτική προοπτική που παρουσιάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εμφάνιση 1H1A6099.JPGΟ κ. Ying, αφού συμφώνησε αμέσως με την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τόνισε, αφενός το ενδιαφέρον του Οργανισμού Ζώνης Ελεύθερου Εμπορίου να συνεργαστεί με την Πελοπόννησο, μια δυναμική και εξωστρεφή Ευρωπαϊκή Περιφέρεια, όπως τη χαρακτήρισε, αλλά και τη γεωστρατηγική της θέση, η οποία εξυπηρετεί τη στρατηγική του Οργανισμού.
Εμφάνιση 1H1A6120.JPGΣτη συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης Φιλίας στη Σαγκάη με Ξένες Χώρες κ. Yu Jianhao ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμφώνησε να αποκτήσει η Πελοπόννησος δικό της μόνιμο χώρο παρουσίας και στη Σαγκάη, μετά το Πεκίνο, η οποία αποτελεί την "οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, με σκοπό να ενδυναμώσει την παρουσία της στην Κίνα.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η Σαγκάη έχει ιδιαίτερο στρατηγικό ενδιαφέρον για την Πελοπόννησο, λόγω, αφενός του πληθυσμού των 24 εκατομμυρίων, αφετέρου, λόγω της παρουσίας πολλών εταιρειών από δυτικές και νοτιοανατολικές χώρες που δραστηριοποιούνται στη Σαγκάη, οι οποίες μπορούν να πολλαπλασιάσουν τη διεθνή της αναγνωρισιμότητα.