Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: "ΟΧΙ" στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος - Επικρήσεις απο τον τοπικό Σύριζα

"ΟΧΙ" στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στην Τράπεζα της Ελλάδος απεφάσισε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου κατ'α την χθεσινοβραδυνή συνεδριάση του, υιοθετόντας το ψήφισμα της ΚΕΔΕ το οποίο ασκεί κριτική στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης. . 
Σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης επικρίνει τη απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου όπου αναφέρει τα ακόλουθα:


"Ακολουθώντας σκληρή κομματική γραμμή, χθες, οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας καταψήφισαν τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων προς επένδυση στην Τράπεζα της Ελλάδος. Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Καλύβας, δεν μπορεί να ψηφίσει τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων, αν και αποδοτικότερη οικονομικά, επειδή δεν έχει πάρει διαβεβαιώσεις ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ. Δήλωσε ότι υιοθετεί το ψήφισμα της ΚΕΔΕ το οποίο ασκεί κριτική στη διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης. Προφανώς θα ήθελε να ακολουθήσει τη διαπραγματευτική τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης που οδήγησε σε μείωση της χρηματοδότησης των δήμων κατά 60% και σε μεγάλες μειώσεις προσωπικού καθιστώντας δύσκολο το έργο των δήμων για την εξυπηρέτηση των αναγκών των δημοτών. Επίσης ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Κάσσιος τοποθετήθηκε αρνητικά γιατί φοβάται ότι δε θα μπορέσει να υλοποιήσει τα έργα που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν στο τεχνικό πρόγραμμα. Ο Δήμαρχος από την πλευρά του, ως Πόντιος Πιλάτος άφησε «ελεύθερους» τους υπόλοιπους συμβούλους να πειθαρχήσουν στο κομματικό συμφέρον.

Ξυλόκαστρο, 18 Ιουνίου 2015"