Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ - Με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη»

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ 
 Μια μέρα μετά τη χθεσινή συγκέντρωση κατά της λιτότητας, η οποία δεν είχε την ανταπόκριση που περίμεναν οι διοργανωτές, χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα για να δηλώσουν με την παρουσία τους την επιθυμία τους να παραμείνει η χώρα στη ζώνη του ευρώ.
Η συγκέντρωση, η οποία ξεκίνησε στις 7:30μμ, είχε κεντρικό σύνθημα το «Μένουμε Ευρώπη» και στόχο να «καταθέσει» την αγωνία και τη διαμαρτυρία των πολιτών για τη διαπραγματευτική τακτική της ελληνικής κυβέρνησης. «Στόχος μας είναι επίσης να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές της συγκέντρωσης στο Facebook, μέσω του οποίου διοργανώθηκε η συγκέντρωση.


 Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος, o Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, o Άδωνις Γεωργιάδης, o Λευτέρης Αυγενάκης και ο Νίκος Δένδιας.
 Κατά τη διάρκεια της χτεσινής συγκέντρωσης κατά της λιτότητας, έδωσαν το παρόν περίπου 3.000 πολίτες.


Ολόκληρο το κείμενο της συγκέντρωσης όπως δημοσιεύτηκε στο Facebook:

«Η συγκέντρωση αγωνίας και διαμαρτυρίας, μερικές μέρες (ή και ώρες) πριν φθάσει στο αποτέλεσμα η διαπραγμάτευση ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την Ε.Ε., μεταφέρεται κατά μία ημέρα: Θα γίνει στο Σύνταγμα, Πέμπτη 18 Ιουνίου, 7:30 το απόγευμα.

Η συγκέντρωση στόχο έχει να καταθέσει την αγωνία και διαμαρτυρία μίας μεγάλης μερίδας πολιτών, για την κατάληξη της διαπραγμάτευσης. Αγωνία για την κατάληξη και διαμαρτυρία για την αποσπασματική και ελλιπή ενημέρωση.
 Στόχος μας επίσης είναι να διατρανώσουμε την προσήλωσή μας στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και την προστασία των κατακτήσεων δύο γενεών.

Η συγκέντρωση καλείται διαδικτυακά, από μικρή ομάδα πρωτοβουλίας.

Η πρόσκληση απευθύνεται προς όλους τους πολίτες του Λεκανοπεδίου. Περιμένουμε όλους, χωρίς πανό, χωρίς σημαίες, χωρίς συνθήματα, ειρηνικά να γεμίσουν το Σύνταγμα. Προτείνουμε όπλο μας να είναι μια σφυρίχτρα – να αφυπνισθούν, έστω και συμβολικά, οι συμπολίτες μας.

Η μετάθεση κρίθηκε απαραίτητη, δεδομένου ότι μετά από την ανακοίνωση της συγκέντρωσής μας προγραμματίσθηκε στον ίδιο χώρο και την ίδια ώρα συγκέντρωση υπέρ της ρήξης με την Ε.Ε.
 Θέλουμε να πιστεύουμε πως δεν πρόκειται για αντισυγκέντρωση για να μην έχει την ευκαιρία να εκδηλωθεί το φρόνημα της ευρωπαϊστικής πλευράς.

Για την ομάδα πρωτοβουλίας η ασφάλεια των συμμετεχόντων και η καθαρότητα των μηνυμάτων είναι το πρώτο μέλημα.

Θα σας δούμε στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη την Πέμπτη στις 7:30 μ.μ.!

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη!

Ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις φωνές μας υπέρ της παραμονής της χώρας μας στο Ευρώ, υπέρ της παραμονής της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Επιλέγουμε την Ευρώπη του πλουραλισμού, την Ευρώπη του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της προόδου.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες δεν γίνεται να παραμείνουμε βωβοί θεατές».