Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ποιος ετοιμάζεται για το βρώμικο πάρτυ ...την επομένη της ρήξης;


sissitia-katoxiΔεν μπορεί να διανοηθεί κάποιος, πως υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, άνθρωποι σαν τον Λαπαβίτσα, που οραματίζονται δελτίο στα τρόφιμα. Δηλαδή να επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες η ουρά έξω από πρατήρια τροφίμων... ως αποτέλεσμα πολιτικής ενέργειας που απαντά στο πρόβλημα της χώρας.

Δεν μπορεί να διανοηθεί κάποιος, με ποιο δικαίωμα οι υπουργοί αυτής της κυβέρνησης με πρώτο τον πρωθυπουργό, δημόσια παραδέχονται πως θα πουν το μεγάλο «ΟΧΙ», με άγνωστες και αχαρτογράφητες συνέπειες, αφού ή 5μηνη διαπραγμάτευση έχει φέρει την Ελλάδα πρωτίστως σε πολιτικό και ύστερα σε οικονομικό αδιέξοδο.

Επειδή όμως η Ελλάδα, υπνωτισμένη ακολουθεί το κύμα της απίστευτης αριστερής προπαγάνδας και κανείς δεν έχει το πολιτικό ανάστημα να βάλει ένα φραγμό στη λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και να συμβεί και αυτό. Να πουν το «ΟΧΙ» στη χρηματοδότηση με σκληρούς πράγματι όρους και να ακολουθήσουμε το σκοτεινό μονοπάτι της εθνικής περηφάνιας χωρίς καμία χρηματοδότηση...!!
Όποιος γνωρίζει ιστορία, όποιος έχει (ακόμη) την κοινή λογική μπορεί να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα:

1)     Δεδομένης της τεράστιας αποταμιευτικής δύναμης των Ελλήνων, τα εκατοντάδες δις που έκαναν φτερά για το εξωτερικό και αυτά που βρίσκονται ακόμη στην Ελλάδα σε διάφορες μορφές, την επομένη της ρήξης, θα κυριαρχήσουν καθολικά και απόλυτα στους φτωχούς που θα ζήσουν στο πετσί τους τις τραγικές συνέπειες του εθνικού και εμπορικού αποκλεισμού λόγω της πτώχευσης. Περιουσίες θα «αγοραστούν» κυριολεκτικά για ένα πιάτο φαϊ, για απλές υπηρεσίες υγείας.. για πράγματα που σήμερα είναι ευκόλως προσβάσιμα και αυτονόητα. Δηλαδή η περιουσία και η τύχη των μεσαίων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων θα βρεθεί στα χέρια όσων περιμένουν αυτή την ευκαιρία. Η Ελλάδα θα ζήσει ένα μεγάλο οικονομικό εμφύλιο που θα οδηγήσει μαθηματικά και σε βιαιοπραγίες.

2)     Τα ξένα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα αδημονούν τη στιγμή που θα τραβηχτεί η πρίζα. Ήδη η Αλβανία έχει προβάλει αξιώσεις για την ΑΟΖ, ακολουθώντας το δόγμα της Τουρκίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις εδαφικές της ορέξεις. Δεν χρειάζεται να κάνει κάποιος περίπλοκες σκέψεις, για τις διαθέσεις των καλών μας γειτόνων, όταν η Ελλάδα δεν θα έχει να ρίξει ούτε βέλη. Οι γκρίζες ζώνες θα καταλαμβάνονται, όχι γιατί η Ελλάδα δεν θα έχει (μόνο) πυρομαχικά, αλλά γιατί θα είναι εθνικά απομονωμένη. Και αν αυτό δεν συμβεί, θα είναι γιατί ο ξένος παράγοντας που σήμερα έχει τον τίτλο του δανειστή, θα ακουμπήσει εδαφικά, οικονομικά και πολιτικά επάνω στην Ελλάδα για να εγγυηθεί την ασφάλεια της περιοχής..., και με ποια ανταλλάγματα...; Η Ελλάδα θα είναι αποικία και με τη βούλα!

Οι Έλληνες που κουράστηκαν από την πενταετή λιτότητα και τη βίαιη κατάρρευση της επίπλαστης ευημερίας τους, στις 25 Ιανουαρίου δεν ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ για να βρεθούν αιχμάλωτοι των πλουσίων ή των ξένων δυνάμεων.

Τεράστια οικονομικά συμφέροντα - εγχώρια και ξένα - περιμένουν να λεηλατήσουν τη χώρα, την επομένη της ρήξης, την επομένη της λογιστικής χρεοκοπίας.

Αυτοί που κυβερνούν, δεν μπορούν να λένε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο ή να το αγνοούν.

Το καθεστώς της ρήξης και των συνεπειών της θα φέρει τον τίτλο της εθνικής προδοσίας, γιατί η πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας δεν θα έχει δώσει εντολή για αυτό.

Αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν καριέρα, χαρακτηρίζοντας τους «Μνημονιακούς» ως προδότες, Μερκελιστές, γερμανοτσολιάδες και που σήμερα στάζουν μέλι για την Καγκελάριο, με την πράξη της ρήξης – πτώχευσης θα έχουν υπηρετήσει απόλυτα τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα ανήθικου πλουτισμού, εις βάρος του Ελληνικού λαού. Και να είναι σίγουροι πως θα λογοδοτήσουν για αυτό!

Αργυρώ Θεοτοκάτου (a.th@tokentro.gr)
www.tokentro.gr