Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Safety & Risk Management Guest Lectures

Δελτίο Τύπου
ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Το Mediterranean College Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης όπου μίλησαν για τη Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών(Σεισμοί, πυρκαγιές, πλημμύρες) στο Σχολικό πλαίσιο. Στόχος της διάλεξης ήταν να αναλυθούν οι προδιαγραφές πρόληψης, αντιμετώπισης και διαχείρισης έκτακτων περιπτώσεων που λαμβάνουν χώρα σε σχολικές μονάδες.
Στη διάλεξη συζητήθηκε όχι μόνο το κομμάτι ψυχολογικής υποστήριξης μαθητών που έχουν βιώσει φυσικές καταστροφές αλλά και η διαχείριση ομάδας κατά τη διάρκεια διάσωσης, αντιμετώπιση πανικού κ.α.
Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος Safety and Risk Management και επόμενο ραντεβού δόθηκε για τις 14.05 με τη Διεύθυνση του πρότυπου Παιδικού Σταθμού «Πορτοκαλόκηπος»  να παίρνει σειρά.
Στην διάλεξη θα συζητηθεί η βιωματική προσέγγιση της αντιμετώπισης κινδύνων στο σχολικό πλαίσιο.  Στόχος της διάλεξης που θα πραγματοποιηθεί παρουσία φοιτητών και ακαδημαϊκών του κολεγίου είναι η ανάλυση της αντιμετώπιση κινδύνων στο σχολικό πλαίσιο από διάφορες σκοπιές. Η προσέγγιση του θέματος θα γίνει με τη βοήθεια ψυχολόγων του κολεγίου και παρεμβάσεων των φοιτητών ώστε να αναλυθούν τα περιστατικά που θα περιγραφούν από τη διεύθυνση του Παιδικού Σταθμού.
Τα ατυχήματα στο σχολείο αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους στα σχολεία και αποτελεί αιτία παιδικής νοσηρότητας. Στη διάρκεια της διαλέξεων συζητούνται όχι μόνο η αντιμετώπιση των κινδύνων, αλλά η πρόληψη και η διαχείριση τους από τη μεριά του φορέα ως κομμάτι της Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών αλλά και από τη μεριά του ανθρώπινου δυναμικού, δηλ. Δασκάλων και Παιδαγωγών ως κομμάτι της Ψυχολογίας και Συμβουλευτικής.
 
Mediterranean College, Θεσσαλονίκη
Egnatia 2-4
tel.: +30 2310 547708
fax: +30 2312 202620  / website: www.medcollege.edu.gr