Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Έπεσε από ύψος 25 μέτρων και σώθηκε! Ατύχημα στο φαράγγι του Βουραϊκού (ΦΩΤΟ)

Έπεσε από ύψος 25 μέτρων και σώθηκε! Ατύχημα στο φαράγγι του Βουραϊκού (ΦΩΤΟ)
Στο Νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται μια 27χρονη πεζοπόροςς, μέλος ομάδας από το Αίγιο, που συμμετείχε στο κατέβασμα του Φαραγγιού του Βουραϊκού το πρωί της Κυριακής και που τραυματίστηκε από πτώση.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του filodimos.gr,  η νεαρή, λίγο πριν φτάσει στο τέλος της διαδρομής, στον σταθμό "Νιάματα", ένιωσε ζαλάδα και έπεσε από ύψος 25 μέτρων, δίπλα από ένα γεφυράκι.
Το ευτυχές είναι ότι σύρθηκε κατά το πέσιμο, γεγονός που ουσιαστικά της έσωσε τη ζωή.
Άμεσα τέσσερις πεζοπόροι από τον Ορειβατικό Σύλλογο Αιγίου και την Εθελοντική Ομάδα "Αχαιός", ανάμεσα στους οποίους ήταν και ένας γιατρός, έσπευσαν να τη βοηθήσουν, ενώ χρειάστηκε και η επέμβαση των πυροσβεστών, που απεγκλώβισαν την τραυματία.Η 27χρονη, που είχε τις αισθήσεις της, τοποθετήθηκε με ασφάλεια στον οδοντωτό, μέσω του οποίου έφτασε στο Διακοπτό, όπου την περίμενε ασθενοφόρο.
Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αιγίου και ακολούθως στο Νοσοκομείο του Ρίου, φέροντας κατάγματα.
Πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι εντυπωσιακά μεγάλη ήταν φέτος η συμμετοχή των πεζοπόρων στο Πανελλήνιο Πέρασμα του φαραγγιού του Βουραϊκού, που πραγματοποιήθηκε για 35η συνεχή χρονιά.
Υπολογίζεται πως πάνω από 3.500 πεζοπόροι κάθε ηλικίας συμμετείχαν στην κατάβαση, ξεκινώντας από Καλάβρυτα ή Ζαχλωρού και κατεβαίνοντας στο Διακοπτό, διένυσαν συνολική απόσταση 22 χλμ. μέσα σε ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό περιβάλλον.
 Εκατοντάδες πεζοπόροι εξυπηρετήθηκαν από τα λεωφορεία που πραγματοποίησαν νωρίς το πρωί δρομολόγια από το Διακοπτό έως τη Ζαχλωρού, με φροντίδα της αντιδημαρχίας Ανατολικής Αιγιαλείας και της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., ενώ και τα βαγόνια του Οδοντωτού πραγματοποίησαν έκτακτα δρομολόγια για να μεταφέρουν ομάδες και παρέες που συμμετείχαν με πολλή χαρά σε αυτή τη μοναδική γιορτή.
 Στα Νιάματα οι διοργανωτές υποδέχτηκαν τους πεζοπόρους με κεράσματα και με αναμνηστικά δώρα, ενώ και στο σταθμό του Διακοπτού η Εθελοντική Ομάδα Νέων προσέφερε νερό και παραδοσιακό λουκουμάκι.
Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος Ορειβασίας-Χιονοδρομίας-Αναρρίχησης-Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων με τη συμμετοχή αρκετών τοπικών φορέων της Αιγιαλείας και των Καλαβρύτων.