Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΟΔΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΣΤ. ΚΑΛΑΦΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚO TO NOMO ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ



ΣτΕ: Νόμιμες οι ρυθμίσεις του νέου νόμου για τα αυθαίρετα 
Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σταύρος Καλαφάτης, μετά την απόφαση του ΣτΕ που κρίνει συνταγματικό το νόμο 4178/13 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Άλλη μια επιλογή της κυβέρνησης Αντώνη Σαμαρά δικαιώνεται στο ακέραιο.
Με ομόφωνη απόφασή της, η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει απόλυτα συμβατό με το Σύνταγμα το νόμο 4178 του 2013 για την τακτοποίηση των αυθαίρετων. Επιβραβεύεται έτσι μια σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια της κυβέρνησής μας. Δικαιώνονται όσοι έσπευσαν να τακτοποιήσουν κτίσματα με αυθαιρεσίες και ενθαρρύνονται να ανταποκριθούν όσοι διατηρούσαν επιφυλάξεις.
Η σημερινή  κυβέρνηση έχει υποχρέωση να σεβαστεί, να αναδείξει και να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο  νόμο  για το καλό του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της ανάπτυξης.  
Ας μην ξεχνά άλλωστε ότι έχουν ήδη δηλωθεί 870 χιλιάδες αυθαίρετα. Κυρίως όμως ότι μπαίνει ισχυρή κόκκινη γραμμή στα αυθαίρετα, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνονται οι συναλλαγές πολιτών και ενισχύεται η ασφάλεια δικαίου.