Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Συνάντηση εργασίας για τον τουρισμό στα πλαίσια του έργου «GOALS» στο Οινοποιείο Σκούρας

Εμφάνιση IMG_9820.JPG

Αθήνα, 16 Μαΐου 2015

Δελτίο Τύπου



Η HCL Management στα πλαίσια του έργου «GOALS», το οποίο χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκή Ένωση και το Πρόγραμμα ENPI CBC MED, διοργάνωσε πριν λίγες μέρες συνάντηση στο Οινοποιείο Σκούρας.

Η συνάντηση έλαβε χώρα μία μέρα μετά από το Steering Committee των εταίρων του έργου «Goals» και σκοπός της ήταν: α) Η ενημέρωση σχετικά με το έργο αλλά και τον ρόλο του τουρισμού στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, β) Η γνωριμία τοπικών παραγόντων με τα μέλη των εταίρων του έργου που προέρχονται από 6 διαφορετικές χώρες (Ιταλία, Ισπανία, Λίβανος, Ιορδανία, Παλαιστίνη & Αίγυπτος), γ) η ενημέρωση σχετικά με τις δράσεις του Corinthian Cluster, του Open Tourism Corinthia και του Experience Corinthia, δ) η ενημέρωση σχετικά με τις συμμετοχικές διαδικασίες και την εφαρμογή τους στον τουρισμό.

Τον αρχικό χαιρετισμό απεύθυνε η κα Carmela Cotrone, η οποία είναι η Project Director του έργου  «GOALS» και η οποία μίλησε για τον ρόλο του τουρισμού στην ανάπτυξη των περιφερειών καθώς και για το έργο «GOALS».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο κος Σταύρος Κεφάλας, Συνιδρυτής Corinthian Cluster, Opentourism Κορινθίας & Experience Corinthia, ο οποίος ενημέρωσε για τις δράσεις των τριών αυτών δράσεων και τον ρόλο τους στην ανάπτυξη του Τουρισμού στην Περιφέρεια.

Στη συνέχεια χαιρέτησε την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Πέτρος Τατούλης, ο οποίος με την σειρά του τόνισε την σημασία του τουρισμού στην ανάπτυξη της Περιφέρειας ενώ έδωσε κάποιες πληροφορίες για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο και τις δράσεις της Περιφέρειας.

Τέλος οι κκ. Μαίρη Καρατζά και Στεφανία Ξυδιά του Place Identity Cluster, εξήγησαν τι είναι οι συμμετοχικές διαδικασίες και πως μπορούν να εφαρμοστούν.

Την εκδήλωση, πλην των μελών του έργου «GOALS», παρακολούθησαν και τοπικοί παράγοντες που εμπλέκονται στον κλάδο του τουρισμού στην Πελοπόννησο.



Περισσότερες πληροφορίες για το έργο «GOALs» μπορείτε να βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: www.goals-enpicbcmed.com 

Experience Corinthia