Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Δύο χρονια και ακόμα περιμένουν στο Δερβένι

Εικόνα σαν και αυτή που βλέπεται , δεν τιμούν κανένα μας εν έτη 2015, και μάλιστα τώρα που αρχίζει να καλοκαιριάζει και η περιοχή μας θα γεμίσει από παραθεριστές
Δύο χρόνια έχουν περάσει από την "καταστροφή" (απομάκρυνση) μικρού πρόχειρου γεφυριού , στο Ζαχολίτικο ποτάμι από τη  προηγούμενη υπό τον Αντώνη Κλαδούχο Δημοτική αρχή Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , επί προεδρείας τοπικής Κοινότητας Χαρ. Λαζανά, στο Δερβένι.
Το γεφύρι αυτό εξυπηρετούσε , επί χρονια τους κατοίκους των οικισμών Λαλέικα, Ροδιάς και Μεντουριανίκων , να μεταβαίνουν στις εργασίες τους  από και προς το κέντρο του Δερβενίου  ( Ιατρείο, Λαϊκή αγορά, Εκκλησία, Σχολεία, αγορά , κτήματα κλπ)  σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά από την αμαξιτή οδό που τους συνδέει με το Δερβένι. μέσω της Π.Ε.Ο. με σχεδόν τριπλάσια απόσταση.
Έκτοτε  οι κάτοικοι των οικισμών αυτών, αποκομμένοι ,αναγκάζονται να περάσουν για τις δουλειές τους μέσα από το ποτάμι, χρησιμοποιώντας ... παραπόρτια για πέρασμα
Οι κάτοικοι των οικισμών αυτών είναι ανάστατοι καθώς νέο γεφύρι δεν βλέπουν να κατασκευάζεται και η χρησιμοποίηση πεζογέφυρας 35 μέτρων στην σιδηροδρομική γέφυρα Δερβενίου, είναι αρκετά επικίνδυνη, καθώς άνθρωποι μεγάλης ηλικίας δεν  μπορούν να την διαβούν , ενώ τους χειμερινούς μήνες είναι φύση αδύνατο η διακίνηση των κατοίκων λόγω των καιρικών φαινομένων, ( βροχή , αέρας).

Οι λαμαρίνες γλιστρούν επικίνδυνα, ενώ δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός. Για τους διαβάτες της πεζογέφυρας υπάρχει κίνδυνος να πέσουν από το ύψος των 7 περίπου μέτρων στο ποτάμι με δυσάρεστα γι αυτούς αποτελέσματα ( Υπήρξαν πτώσεις ατόμων κατά το παρελθόν με αποτέλεσμα ττον σοβαρό τραυματισμό τους...κατάγματα κλπ).

Παρά τις οχλήσεις τους στο τότε Δήμαρχο κ. Αντώνη Κλαδούχο και στο τότε Αντιδήμαρχο Ευρωστίνης κ. Ανδρέα Καραβά για  αποκατάσταση της γέφυρας,τίποτα, οι Εκλογές πέρασαν, όλοι Δήμαρχος , αντιπρόεδροι και πρόεδροι γίνανε πρώην,  ανέλαβε καινούργια Δημοτική αρχή υπό τον κ. Ηλία Ανδρικόπουλο, πέρασε ο Χειμώνας ( Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα), ξανάγιναν εκλογές
(αυτή τη φορά Εθνικές), ηρθε ο Μάιος, και οι κάτοικοι, στα Λαλέικα , στη Ροδιά και  στα Μεντουργιάνικα  ακόμα ...περιμένουν.  
Τώρα περνάνε όπως -όπως , αλλά το χειμώνα που ο Ζαχολίτικος είναι ορμητικός τι γίνεται;
Μιά λύση για την εξυπηρέτηση των κατοίκων πρέπει να βρεθεί εδώ και τώρα.