Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΡΙΓΑ



Αντώνης Σαμαράς: Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της ΕλλάδαςΟ Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, μετά τη συνάντηση των Ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Ρίγα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:  

Συζητήσαμε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα την Ανατολική συνεργασία, όπου διαπιστώσαμε τη θέληση και την αγωνία διαφόρων χωρών - Αρμενία, Γεωργία, Μολδαβία - να συνδεθούν κι εκείνες με την Ευρώπη. Να αποκτήσουν, δηλαδή, όλα εκείνα τα αγαθά της σταθερότητας, της ανάπτυξης, της ευημερίας, που στην Ελλάδα τα θεωρούμε εδώ και πολλά χρόνια δεδομένα. Κι αυτά τα αγαθά, που άλλοι λαοί τα επιζητούν κι εμείς τα έχουμε, δεν πρέπει να τα θέσουμε πια σε κίνδυνο.
Η συμφωνία πρέπει να τελειώνει για να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της Ελλάδας και πρέπει να είναι μια συμφωνία που θα διασώζει την ανάκαμψη, που έχουμε ήδη πετύχει, και που δε θα οδηγεί σε ύφεση. Μια συμφωνία, δηλαδή, που διασώζει τις μεταρρυθμίσεις και συνεχίζει τις αποκρατικοποιήσεις. Δεν είναι δυνατόν να ξαναχτίσουμε το μεγάλο κράτος που χρεοκόπησε και να το χρηματοδοτούμε με νέους φόρους, που γονατίζουν την οικονομία. Χρειάζεται άμεσα μια νέα αναπτυξιακή συμφωνία με την Ευρώπη. Χρειάζεται άμεσα αλλαγή πολιτικής για να βγούμε από τα αδιέξοδα της κυβέρνησης και να ξεφύγουμε από τα ψέματα τα καθημερινά της κυβερνητικής προπαγάνδας.