Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Δύο αιώνες πίσω ο Δήμος Κορινθίων - ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Συμμαχία Πολιτών - Β.Νανόπουλος
Εμφάνιση skotos.jpeg

Δελτίο τύπου ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ  για το Δημοτικό Συμβούλιο της 20.5.15

Στην εποχή του ρεβανσισμού και των διώξεων των πολιτικών αντιπάλων οδηγεί ο κ Πνευματικός και η παράταξη της πλειοψηφίας το Δήμο Κορινθίων.

Με μια απίστευτη απόφαση και αρνητική γνωμοδότηση περιβαλλοντικής μελέτης της επιχείρησης "Ιχθυοτροφεία Σοφικού" του εκλεγμένου υποψήφιου της μειοψηφίας στο Σοφικό, προσπαθεί να κλείσει την επιχείρηση που λειτουργεί νόμιμα για 21 χρόνια και ζήτησε ανανέωση της αδείας της και επέκταση 20% όπως προβλέπει η νομοθεσία.
Για ακριβώς όμοια περίπτωση της επιχείρησης "Ιχθυοτροφεία Αυλάκι ΕΠΕ" η ίδια παράταξη του κου Πνευματικού πέρυσι ψήφισε θετικά και σωστά έκανε τότε.
Δυο μέτρα και δυο σταθμά χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή του Δήμου Κορινθίων - είσαι ψηφοφόρος και πολιτικός φίλος έχεις τη στήριξη, είσαι πολιτικά αντίπαλος θα διωχθείς. 

Αν αυτό δεν είναι εκδικητική μανία, διχασμός, μίσος και εμπάθεια  τότε τι είναι ; 

Σε ό,τι μας άφορα δεν θα αφήσουμε να περάσουν οι αδικίες, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να μην αδικούνται από κατάχρηση εξουσίας συμπολίτες μας. Ευτυχώς για μας και δυστυχώς για άλλους η πατρίδα μας κυβερνάται από νόμους που κρατούν την κοινωνία ενωμένη αρμονικά. Δεν θα παρασυρθούμε όμως στην τακτική "οφθαλμόν αντί οφθαλμού" γιατί δεν είμαστε ίδιοι με εκείνους που κατηγορούμε. Θα επαναφέρουμε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους συμβούλους προ των ευθυνών τους .

Ένα άλλο θέμα που η μειοψηφία έφερε προ ημερησίας διατάξεως για συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο από το όποιο αρχικά απουσίαζε για να παρακολουθήσει τον αγώνα της Παναχαϊκής στο γήπεδο ο κ Πνευματικός, ήταν το θέμα της Παναχαϊκής και της αυθαιρεσίας και έλλειψης νομιμότητας στις σχετικές αποφάσεις.

Εμείς ως μείζον μειοψηφία κάνουμε το καθήκον μας για να προστατεύουμε τη νομιμότητα και τα συμφέροντα των δημοτών καθώς και τα χρήματα του δήμου για τον αθλητισμό που πρέπει να δίνονται για την άθληση της νεολαίας και όχι χορηγίες σε επαγγελματικές ποδοσφαιρικές εταιρίες.

Επαναλάβαμε τη θέση που είχαμε από την αρχή, ναι στην διεξαγωγή αγώνων από επαγγελματικές ομάδες με δυο προϋποθέσεις : τη νόμιμη παραχώρηση από αρμόδια όργανα του δήμου και τουλάχιστον πλήρη κάλυψη όλων των εξόδων χρήσης του γηπέδου.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι δεν υπάρχει πλέον θέμα ανόδου της Παναχαϊκής στην πρώτη εθνική κατηγορία  ποδοσφαίρου Super League, ποτέ δεν συζητήθηκε συγχώνευση της ομάδας της Κορίνθου με την Παναχαϊκή, ποτέ δεν συζητήθηκε χορηγία του Δήμου Κορινθίων στην ομάδα της Παναχαϊκής !!!! 

Όσοι πιστεύουν ή άκουσαν κάτι ανάλογο προφανώς κάνουν λάθος, ό,τι είπαν τα ραδιόφωνα και τηλεοράσεις θα μηνυθούν για το θέμα και όσοι αναφέρονται σε αυτά !!!

Για το αν υπάρχει εγγυητική επιστολή όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης  του ΚΕΠΑΠ με την Παναχαϊκή, απάντηση δεν πήραμε. Μήπως πρέπει να συμπεράνουμε ότι δεν υπάρχει ; Μιλάμε για τη δεύτερη σύμβαση γιατί η πρώτη δεν έκανε στον Κούγια και την αλλάξαμε όπως είπε ο κ Λαμπρινός πρόεδρος  του ΚΕΠΑΠ. Ζητήσαμε επίσης να υπάρξει το συντομότερο κανονισμός στο ΚΕΠΑΠ που δεν υπάρχει και το ίδιο να γίνει στη ΔΕΥΑΚ για όλο το Δήμο που επίσης δεν υπάρχει και όπου υπάρχουν κανονιστικές διατάξεις να εφαρμόζονται γιατί δεν εφαρμόζονται. 

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Βασίλης Νανόπουλος 

Επικεφαλής μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Κορινθίων και της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ