Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Δίακριση μαθήτριας της Β' Λυκείου του Homo educandus,- Αγωγή στον Ισθμό, Τσάτσαρη Στεφανίας στη Β' φάση του Πανελλήνιου Μαθητικόυ Διαγωνισμού Βιολογίας.

SimaPDB01webΜε μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε την πρόκριση της μαθήτριας της Β' Λυκείου του Homo educandus,- Αγωγή στον Ισθμό, Τσάτσαρη Στεφανίας στη Β' φάση του Πανελλήνιου Μαθητικόυ Διαγωνισμού Βιολογίας. H μαθήτρια μετά από προετοιμασία με τους καθηγητές της συμμετείχε στην Α' φάση του διαγωνισμού- που διεξήχθη το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015- και έφερε τη  μοναδική διάκριση από το Νομό Κορινθίας με δικαίωμα συμμετοχής στη Β' φάση του διαγωνισμού, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το 2016.

Δείτε αναλυτικά στους συνδέσμους που ακολουθούν τα αποτελέσματα της Α' Φάσης του Διαγωνισμού της Α' Λυκείου, της Β' Λυκείου και της Γ' Λυκείου

Αναφορικά με τη διάκριση των μαθητών: 

Για την Α΄ Λυκείου οι έξι πρώτοι μαθητές από την Α' φάση κρατούν τον βαθμό τους μέχρι τη συμμετοχή τους στην Α' φάση της Β' Λυκείου την επόμενη χρονιά. Για τη Β' Λυκείου οι δώδεκα πρώτοι μαθητές από την Α' φάση της Β' Λυκείου αποκτούν το δικαίωμα να διαγωνιστούν απευθείας στη Β' φάση του ΠΔΒ της επόμενης χρονιάς (Γ' Λυκείου) παρακάμπτοντας την Α' φάση της χρονιάς εκείνης.


O Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Βιολογίας, που διεξάγεται σε σύνδεση με τη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας(International Biology Olympiad, IBO), έχει ως σκοπό την επιλογή ταλαντούχων μαθητών της χώρας που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με τη Βιολογία. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να δοκιμάσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, αλλά και να συμμετάσχουν στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας. 

Οι τέσσερις μαθητές με τις υψηλότερες επιδόσεις στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) θα συμμετάσχουν στην 26η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας, όπου θα αποκτήσουν μια εξαιρετική εμπειρία με την επαφή τους με ομοίως διακριθέντες μαθητές από 60 (περίπου) χώρες και σε περίπτωση που διακριθούν με πρώτο, δεύτερο ή τρίτο βραβείο (χρυσό, αργυρό ή χάλκινο μετάλλιο αντίστοιχα) αποκτούν τη δυνατότητα εγγραφής σε Πανεπιστημιακά τμήματα, εφόσον για την εισαγωγή τους σε αυτά, το μάθημα στο οποίο έχουν διακριθεί στις Ολυμπιάδες εξετάζεται ως μάθημα κατεύθυνσης.

Το Ηοmo educandus συγχαίρει τη Στεφανία και της εύχεται Καλή Συνέχεια!