Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Η αριστερή φούσκα έσκασε


loverdos-mega09042015 copyΤο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα ήταν ένα ταξίδι ενός ακόμη Έλληνα Πρωθυπουργού σε ξένη χώρα. Έχει σημασία να υπάρχει επαφή με μία υπερδύναμη όχι μόνο για την Ελλάδα της κρίσης αλλά και γιατί η Μεσόγειος φλέγεται. Τίποτα παραπάνω, τίποτα παρακάτω. Η καλλιέργεια κλίματος, πως από τη Ρωσία θα ανοίξει κάποιο μαγικό πουγκί και θα σώσει την χρεοκοπημένη Ελλάδα κατέρρευσε. Μία φούσκα που φούσκωσε αρκετά και τελικά έσκασε... Αυτό επεσήμανε ο Ανδρέας Λοβέρδος κατά την παρουσία του στο πρωϊνό του MEGA.
Όμως πέρα από την τοποθέτηση του κορυφαίου στελέχους του ΠΑΣΟΚ για το οφθαλμοφανές της επίσκεψης Τσίπρα στη Μόσχα, έχει ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς πως όταν οι αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ συναλλάσσονται με τους ξένους, αυτό αποτελεί επένδυση ανάπτυξης για το μέλλον της πατρίδας. Όταν για τα ίδια ακριβώς θέματα συναλλάσσονταν οι άλλες κυβερνήσεις του παρελθόντος τότε οι ίδιοι αριστεροί μιλούσαν για ξεπουλήματα. Η επιτομή του λαϊκισμού! Και μάλιστα του καταστροφικού. Να θυμηθούμε τον «αριστερό» πόλεμο για τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη. Να θυμηθούμε για τις ιδιωτικοποιήσεις σε λιμάνια, αεροδρόμια και τρένα. Σήμερα η αριστερή κυβέρνηση «παρακαλάει» να τα πάρει κάποιος μεταξύ Κινέζων και Ρώσων για να αρθεί η οικονομική ασφυξία.
Κάθε ημέρα που περνά η Ελλάδα συναλλάσσεται διεθνώς με πολύ χειρότερους όρους από ότι το έκανε πριν 2 μήνες και από ότι το έκανε πριν 5-6 χρόνια. Είναι σαφές πως ο λαϊκισμός κοστίζει θανάσιμα σε αυτή την πατρίδα.

Η Ελλάδα της ανάπτυξης βρίσκεται μέσα στις μεγάλες εθνικές συναινέσεις. Η Ελλάδα θα σωθεί μόνο αν σταματήσουν οι δεξιές και αριστερές ακρότητες και μόνο αν το Κοινωνικό Κέντρο συσπειρωθεί γύρω από λύσεις που φέρνουν οι ριζοσπαστικές πολιτικές. Η Ελλάδα του 2020 δεν μπορεί να είναι μία Ελλάδα διχασμένη. Διότι αυτό θα σημαίνει πως θα είναι και ξεπουλημένη.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr