Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πέτρος Τατούλης για την Ολυμπία Οδό «Έπεσαν οι μάσκες μετά τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σπίρτζη»




«Ας μην παίζουν με τη φωτιά γιατί θα μας βρουν δυναμικά απέναντί τους» δήλωσε σε έκτακτη συνέντευξη τύπου ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, αναφορικά με τις ανακοινώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σπίρτζη για το δρόμο Πάτρα – Πύργος μετά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της Δυτικής Ελλάδας για τη Ολυμπία Οδό, απευθύνοντας ταυτόχρονα αυστηρό μήνυμα ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό και θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα υλοποίησής του».
«Αποκαλύφθηκε η διγλωσσία, οι αντιφάσεις και τα ψέματα διαφόρων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών του Σύριζα στην Πελοπόννησο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρόσθεσε ότι «επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι το έργο στέλνεται στις καλένδες».
Ο κ. Σπίρτζης αγνόησε τις αποφάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδας

Ο κ. Τατούλης σημείωσε επίσης ότι ο κ. Σπίρτζης αγνόησε εντελώς τις αποφάσεις των Περιφερειακών Συμβουλίων Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας και ανακοίνωσε ότι το έργο θα τεμαχιστεί σε πολλές εργολαβίες και ότι «δήθεν» θα υλοποιηθεί σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
«Τραγικό σφάλμα» η ακύρωση της δημοπρασίας
«Τραγικό σφάλμα» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου την ακύρωση της προγραμματισμένης για τις 31 Μαρτίου 2015 δημοπράτησης του έργου και έψεξε τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος επέλεξε να μην καλέσει στη συνάντηση τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου «αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι βρίσκεται εκτός των σχεδίων του το τμήμα Καλό Νερό – Τσακώνα».
Δεν μας εκφράζουν τα «μέτωπα» διεκδίκησης ανά Περιφερειακή Ενότητα
Ο κ. Τατούλης επεσήμανε ότι η Περιφέρεια δεν αναζητά τη λύση αυτών των ζητημάτων συγκροτώντας «μέτωπα διεκδίκησης ανά Περιφερειακή Ενότητα», απεναντίας τα προσεγγίζει με σοβαρότητα, συνέπεια και τόλμη και προειδοποιεί ότι θα βρουν την Περιφέρεια μπροστά τους όλοι όσοι πιστεύουν ότι μπορούν να σταθούν απέναντι στην ανάπτυξή της, με δεδομένο ότι αυτή έχει την αρμοδιότητα κατάρτισης και υλοποίησης του αναπτυξιακού σχεδιασμού της.
Ο τεμαχισμός του έργου το στέλνει στις καλένδες
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου πρόσθεσε ακόμη ότι «ο νεοεισερχόμενος στο Σύριζα κ. Σπίρτζης όφειλε να γνωρίζει πολύ καλά ότι ο τεμαχισμός του έργου αντίκειται στον κανονισμό λειτουργίας των διαρθρωτικών ταμείων των συγχρηματοδοτούμενων έργων» και εξέφρασε την απορία «ποιο Ελεγκτικό Συνέδριο θα μπορέσει να εγκρίνει τον τεμαχισμό του έργου;».
Από το κίνημα δεν πληρώνω… σε νέα διόδια και μάλιστα σε δημόσιο έργο!
Ο κ. Τατούλης σχολίασε εμφατικά τη ριζική αλλαγή στάσης σχετικά με το θέμα των διοδίων και κάλεσε τον κ. Σπίρτζη και τους Βουλευτές του Σύριζα «να απαντήσουν στους πολίτες, πως από το κίνημα «δεν πληρώνω» πέρασαν με αδίστακτο τρόπο στην πρόταση για επιβολή νέων διοδίων και μάλιστα σε δημόσιο έργο εκτός παραχώρησης;» και τόνισε ότι αιρετές Περιφέρειες έχουν τη λύση για τη συντήρηση του οδικού δικτύου χωρίς την επιβολή νέων διοδίων.