Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Επιτυχίες μαθητών του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου στο διεθνή διαγωνισμό “F1 in Schools”.



Εμφάνιση 11051047_835077939860625_1757798377_n (2).jpg
Μία ομάδα μαθητών από το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάσστρου συμμετέχουν με μεγάλη επιτυχία στο διεθνή  διαγωνισμό “F1 in Schools”. Ο δαγωνισμός αυτός υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με συμμετοχή περισσοτέρων από  17.000 μαθητών και διοργανώνεται από την «Formula 1». Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Ξυλοκάστρου παρουσίαζοντας τους στόχους που επιδιώκουν συμμετέχοντας στο διαγωνισμό “F1 in Schools” μας ανάφεραν τα εξής:
" Κύριος σκοπός του προγράμματος είναι η κατασκευή ενός αμαξιδίου τύπου «Formula 1» με το οποίο αγωνιζόμαστε σε πίστα 20 μέτρων με αυτά άλλων ομάδων και εκτός από το αγωνιστικό μέρος  συναγωνιζόμαστε σε θέματα marketing και διαφήμισης.   
 "Mέσω του  F1 in Schools αποκτήσαμε γνώσεις καινοτομίας & επιχειρηματικότητας, μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να δουλεύουμε ομαδικά στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων της Formula 1 και αυτό μάς οδήγησε στην εμπειρική απόκτηση βασικών γνώσεων πάνω στις Φυσικές Επιστήμες, Νέες Τεχνολογίες, Μηχανική και Μαθηματικά (STEM Education), καθώς και στην ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων και ικανοτήτων (προσωπικών και επαγγελματικών). 
Παράλληλα, κατανοήσαμε έννοιες όπως η αεροδυναμική αντικειμένων, ο σχεδιασμός και η παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων, η μηχανική των υλικών, η ανάλυση αποτελεσμάτων, οι δοκιμές ελέγχου. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μάθαμε να αναπτύσσουμε ικανότητες επικοινωνίας μεταξύ μας, να λειτουργούμε ως ομάδα, να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε business plan, να διαχειριζόμαστε έργα, να χειριζόμαστε το marketing και την προώθηση προϊόντων, καθώς και την ιδέα του επιχειρείν και να αντιλαμβανόμαστε την έννοια της χορηγίας και της επικοινωνίας. Για την καλύτερη λειτουργία και αποτελεσματικότητα της ομάδας μας χωρίσαμε το έργο σε αρμοδιότητες: Σαλλής Σωκράτης- Αρχηγός ομάδας, Μπράβος Παναγιώτης- Μηχανικός Κατασκευής, Θεοφιλόπουλος Παναγιώτης- Σχεδιαστής, Σπανός Θοδωρής-Υπεύθυνος Marketing, Μέλλιος Αργύρης- Υπεύθυνος Ανεύρεσης Πόρων, Στούκας Γιάννης-Σχεδιαστής Γραφικών. 
Επιτεύγματα της ομάδας μέχρι τώρα ήταν η κατάκτηση της 2ης θέσης στους προκριματικούς τις Νότιας Ελλάδας ανάμεσα σε πολλά πρότυπα και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής και η κατοχή της 3ης καλύτερης γραπτής εργασίας. Πλέον οδηγούμαστε στους πανελλήνιους τελικούς μαζί με άλλα 15 πρότυπα και ιδιωτικά σχολεία από όλη την Ελλάδα που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη στις 24-26 Απριλίου στο κολέγιο Anatolia και προσπαθούμε να διατηρήσουμε τη θέση μας μέσα στην τριάδα για να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας στους παγκόσμιους τελικούς στην Σιγκαπούρη το Σεπτέμβριο!