Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

«Σταματήστε τη δικτατορία της ΕΚΤ» φώναζε η διαδηλώτρια των FEMEN που «όρμησε» στον Ντράγκι ( βίντεο)

Στον Μάριο Ντράγκι, «επιτέθηκε» διαδηλώτρια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (EKT), η οποία διεκόπη για λίγα λεπτά. Την ευθύνη για την επίθεση με χαρτοπόλεμο και συνθήματα στον Ντράγκι,  ανέλαβε η φεμινιστική ακτιβιστική οργάνωση FEMEN. Η ανάληψη της ευθύνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έγινε μέσω μηνύματος στο Twitter.
Η νεαρή γυναίκα, ανέβηκε πάνω στο τραπέζι που καθόντουσαν οι αξιωματούχοι και πέταξε φυλλάδια και κομφετί, φωνάζοντας: «Σταματήστε τώρα τη δικτατορία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας». Οι άντρες της ασφάλειας αναγκάστηκαν να την... βγάλουν σηκωτή από την αίθουσα, καθώς συνέχιζε να προβάλλει αντίσταση.

Οι δηλώσεις Ντράγκι
Στα 110 δισ. ευρώ φτάνει η έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα όρια της χρήσης του προγράμματος έκτακτης στήριξης της ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες βρίσκεται στα «χέρια της ελληνικής κυβέρνησης».

Πιο συγκεκριμένα, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για την παροχή έκτακτης χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού ELA (Emergency Liquidity Assistance): «Εξαρτάται αποκλειστικά από τις συνθήκες που θα υπάρχουν» μετά τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης.

 .e-typos.com