Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας κατέστρεψε την πρόοδο της προηγούμενης

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας κατέστρεψε την πρόοδο της προηγούμενης 
Αναφορά του Σόιμπλε για την Ελλάδα σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη: Οι αγορές έχουν αποτιμήσει πιθανό Grexit ή χρεοκοπία.

Δεν υπάρχουν ενδείξεις πως οι χρηματαγορές ανησυχούν για το ενδεχόμενο μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας ή μιας εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επισημαίνοντας ότι φαίνεται πως όλες οι εκδοχές για το μέλλον της χώρας έχουν ήδη «κοστολογηθεί».

Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας έχει καταστρέψει όσα έχτισε η προηγούμενη, σχολίασε ακόμα ο γερμανός ΥΠΟΙΚ. «Δεν μπορεί κανείς να δεις οποιαδήποτε μετάδοση στις αγορές», είπε ο Σόιμπλε σε εκδήλωση του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων στη Νέα Υόρκη.


Σύμφωνα με τον Γερμανό πολιτικό το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά ότι κάποια ημέρα θα πρέπει να γίνει ανταγωνιστική. «Η Ελλάδα είναι πηγάδι χωρίς πάτο, χωρίς να είναι ανταγωνιστική» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Αν δούμε την Ελλάδα, δεν αποτελεί μεγάλο μέρος της οικονομίας της ευρωζώνης ως συνόλου. Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στις χρηματαγορές μάς λένε ότι οι αγορές έχουν ήδη κοστολογήσει οτιδήποτε ενδέχεται να συμβεί. Δεν μπορεί κανείς να δει οποιαδήποτε μετάδοση», πρόσθεσε ο ίδιος.
e-typos.com