Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Συναντήσεις Χρήστου Δήμα για το έργο Life Stymfalia

 
Συναντήσεις για το έργο Life Stymfalia πραγματοποίησε στην Αθήνα ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Συγκεκριμένα ο κ. Δήμας συναντήθηκε με τους κκ. Βρασίδα Ζάβρα και Δημήτρη Δημόπουλο από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την πρόοδο του έργου αποκατάστασης τη λίμνης Στυμφαλίας.
http://www.sfedona.gr/sites/default/files/styles/node-detail/public/field/image/LIMNH.jpg?itok=ysx9h4GvΚατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε σαφές πως οι προβλεπόμενες περιβαλλοντικές μελέτες στο πλαίσιο των προπαρασκευαστικών δράσεων έχουν ολοκληρωθεί και πλέον υπάρχει καταγεγραμμένη και αναλυτική γνώση της κατάστασης του υγροτόπου και των οικολογικών χαρακτηριστικών του.
Υπενθυμίζεται ότι το Life Stymfalia είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου Life + της Ευρωπαϊκής Ένωσης και με την κοινή δράση του Δήμου Σικυωνίων, του ΟΙΚΟΜ, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, του ΚΑΠΕ και της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών. Στόχος του προγράμματος είναι η αποκατάσταση της λίμνης Στυμφαλίας, η προστασία και διαχείρισή της, η βελτίωση της κατάστασης των σημαντικών οικοτόπων και η διατήρηση των μοναδικών ειδών που ζουν στη λίμνη και στη γύρω περιοχή, η θεσμική προστασία της περιοχής Natura 2000 και η ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας για τον παραπάνω σκοπό.