Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Άρης Σπηλιωτόπουλος: Πιστεύουμε στο εμείς και όχι στο εγώ

9.84
Μία «ανοιχτή και ελεύθερη Κοινωνία Πολιτών» που θέλει να επιλυθούν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης μας και δίνει μάχη για να δει μία Αθήνα καλύτερη, αποτελούν τα μέλη και οι φίλοι της δημοτικής παράταξης «Αθήνα μπορείς». Κατά την πρώτη συνδιάσκεψη της παράταξης, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ο επικεφαλής Αρης Σπηλιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι τα στελέχη της παράταξης πιστεύουν στη συλλογικότητα και θα αγωνιστούν δίπλα στους πολίτες για να βελτιωθεί η Αθήνα αλλά και η ποιότητα ζωής των πολιτών της.
Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, θα λειτουργήσουν Επιτροπές και τα μέλη της παράταξης θα κληθούν μέσα από το «Αθήνα Μπορείς» να συμμετάσχουν σε συγκεκριμένη περιοχή ευθύνης. Ενδεικτικά, ανέφερε τις Επιτροπές Κοινωνικής Πολιτικής και εθελοντισμού, Πρασίνου, Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Περιβάλλοντος και Διαχείρισης Απορριμμάτων, Δημοτικής Αστυνόμευσης, Αστικής Υποδομής, ενώ, όπως τόνισε, θα υπάρξουν και Επιτροπές που θα ασχοληθούν με εκκλησιαστικά θέματα, πολιτικών ισότητας των δύο φύλων, αλλά και ζητημάτων μετανάστευσης.
Παράλληλα, ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι η παράταξη «Αθήνα μπορείς» θα ανακοινώσει μία σειρά από ολοκληρωμένες προτάσεις. Για παράδειγμα, για την τουριστική ανάπτυξη της Αθήνας θα προτείνει την άμεση χάραξη επικοινωνιακής στρατηγικής, την ενίσχυση των σημείων πληροφόρησης των τουριστών στο κέντρο της Αθήνας γιατί υπάρχει μόνο ένα και αυτό υπολειτουργεί, τον εφοδιασμό των πυλών εισόδου της πόλης με ενημερωτικό υλικό για τις τουριστικές και πολιτιστικές παροχές της Αθήνας και τη διενέργεια τρίμηνης εκστρατείας ενημέρωσης στα κοινωνικά δίκτυα γιατί μόνο μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα πια μπορεί κανείς να προσελκύσει επισκέπτες για city break  ή για το λεγόμενο μεγάλο Σαββατοκύριακο.
Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα μπορείς» θα προτείνει επίσης να προχωρήσει ο Δήμος στην άμεση θεσμοθέτηση των πολιτιστικών οδών, όπως της Ακαδημίας Πλάτωνος, του κέντρου της Αθήνας (Πάρκο Ριζάρη, Βυζαντινό και Πολεμικό Μουσείο δηλαδή ευρύτερα πολιτισμικά τοπόσημα), καθώς και τη σύμπραξη του Δήμου της Αθήνας με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Υπουργείο Πολιτισμού με σκοπό την προσέλκυση ξένων πανεπιστημίων για την χρήση του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος. Στις προτάσεις της παράταξης περιλαμβάνονται ακόμη η δημιουργία ενιαίου δωρεάν εισιτηρίου για όλα τα δημοτικά μουσεία της πόλης και η εκστρατεία καθαρισμού με εθελοντές για να είναι η πόλη καθαρότερη.
Τέλος, όπως ανακοίνωσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, τα μέλη της παράταξης θα ξεκινήσουν μια «συζήτηση με την κεντρική κυβέρνηση μέσω του Δήμου της Αθήνας για να σταματήσει η Αθήνα να είναι η πόλη που μονομερώς φιλοξενεί καθημερινά εκατοντάδες λαθρομετανάστες που απελευθερώνονται με απόφαση της κυβέρνησης».

Γρηγόρης Λέων