Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Βασίλης Κεγκέρογλου : Να αποκαλύψει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τα ονόματα των μεγαλοεπιχειρηματιών στους οποίους –όπως ισχυρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ- δόθηκαν με συγκεκριμένη τροπολογία 1.2 δις ευρώ.

Εμφάνιση kege.jpg
Με παρέμβαση του στη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή με στόχο την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νομού Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου ζήτησε για μια ακόμη φορά από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να αποκαλύψει τα ονόματα των μεγαλοεπιχειρηματιών στους οποίους δόθηκαν- κατά τους ίδιους- 1.2 δις ευρώ με συγκεκριμένη τροπολογία.

Συγκεκριμένα στη διάρκεια της σημερινής συζήτησης στη Βουλή για το Ν/Σ: 
Εμφάνιση kege 2.jpg
«Ρυθμίσεις για τη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την οργάνωση της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και λοιπές διατάξεις»
ο κ. Κεγκέρογλου τόνισε πως η αντιμετώπιση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος έχει απόλυτη σχέση με το συγκεκριμένο ν/σ. «Είναι πάρα πολύ κρίσιμο και χρήσιμο χρήματα που θα εξασφαλιστούν από την πάταξη των φαινομένων διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος να οδεύσουν για την αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας. Χρήματα που προέρχονταν από την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, εξάλλου χρησιμοποιήθηκαν από τρία Υπουργεία: Υγείας, Εργασίας και Παιδείας στη διάρκεια της προηγούμενης περιόδου διακυβέρνησης», είπε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση παραδόξως απεμπολεί αυτή την οργανική σχέση.

«Σε σχέση με αυτά που έλεγε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα περίμενε κανείς ότι σε αυτό το νομοσχέδιο θα έφερνε διάταξη για την κατάργηση εκείνης της τροπολογίας η οποία –κατά αυτούς - έδινε δώρο 1.2 δις ευρώ σε τρεις- τέσσερις ολιγάρχες. Θα περίμενε κανείς, εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών, τον αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, που είχε δεσμευτεί να έρθει σε αυτή την αίθουσα με αφορμή τη συζήτηση αυτού του νομοσχεδίου και να πει τα ονόματα. Είχε δεσμευτεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα αποκαλύψει τα ονόματα. Και όποιος συνάδελφος ήταν στην προηγούμενη Βουλή και δε το θυμάται να ανατρέξει στα πρακτικά.

Αυτό θα ήταν ένα πραγματικά θετικό βήμα, γιατί θα συνέδεε τους στόχους που μπορεί να έχει ένα νομοσχέδιο σαν αυτό που συζητάμε», δήλωσε ο κ. Κεγκέρογλου. 

Και συνέχισε απευθυνόμενος στον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Δραγασάκη συγκεκριμένα: «Η ερώτηση μου λοιπόν προς τον Υπουργό Οικονομικών είναι πότε θα έρθει η διάταξη που θα επαναφέρει το 1.2 δις ευρώ στα κρατικά ταμεία. Η δεύτερη ερώτηση είναι πότε θα έρθει ο κ. Δραγασάκης να πει τα ονόματα των μεγαλοεπιχειρηματιών, στους οποίους – όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ- δόθηκαν με συγκεκριμένη τροπολογία το παραπάνω ποσό.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να πω ότι σε εκείνη την ψηφοφορία για τη συγκεκριμένη τροπολογία είχε απουσιάσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ήταν γιατί διαφωνούσε πολιτικά και κατήγγειλε τη διαδικασία ή για να υπάρξει πλειοψηφία με 142 για να περάσει η τροπολογία; Θα το δείξει η συνέπεια σας αν έρθετε εδώ να πείτε τα ονόματα και να φέρετε τροπολογία για να άρετε αυτή τη ρύθμιση.

Ζητώ επίσης να υπάρξει διάταξη, ώστε όλα τα έσοδα που θα προκύψουν από την αντιμετώπιση της διαφθοράς, θα πηγαίνουν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης», είπε ο κ. Κεγκέρογλου ολοκληρώνοντας την τοποθέτηση του.


Σημειώνεται πως ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε στο ξεκίνημα της παρέμβασης του πως συμφωνεί απόλυτα με την αξιοποίηση όλης της γνώσης και εμπειρίας που υπάρχει, με τη συνέχιση των πολιτικών που επεξεργάστηκαν το προηγούμενο διάστημα και την αξιοποίηση των πόρων που ήδη έχουν διασφαλιστεί να προχωρήσουν γρηγορότερα στην αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων.

«Δεν υπάρχει πολυτέλεια να περιμένουμε κανέναν εταίρο, κανέναν θεσμό να γνωμοδοτήσει πάνω στα ζητήματα που συζητάμε. Και βεβαίως εκ των πραγμάτων δεν έχουμε το ηθικό δικαίωμα να ολιγωρούμε. Το νομοσχέδιο αυτό αφορά το σύνολο των θεσμών που έχουν αρμοδιότητα», επισήμανε χαρακτηριστικά


ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΜΟΣ