Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Κόρινθος: Δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου για τη στήριξη των κοινωνικά και οικονομικά αδυνάτων

Κόρινθος: Δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου
Μια καινούργια κοινωνική δομή δημιούργησε ο Δήμος Κορινθίων, για τη στήριξη οικονομικά αδύναμων πολιτών. Πρόκειται για το κοινωνικό φαρμακείο, το οποίο  λειτουργεί από την Τετάρτη 8 Απριλίου.
Το κοινωνικό φαρμακείο της Κορίνθου θα είναι ανοικτό κάθε Τετάρτη, το πρώτο χρονικό διάστημα από τις 18:00 έως 20:00 και δικαιούχοι είναι ανασφάλιστοι, αλλά και όσοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν τα φάρμακα που έχουν ανάγκη.

Με δεδομένη τη λειτουργία του φαρμακείου, το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορινθίων καλεί τους πολίτες που έχουν ανάγκη στήριξης να ενημερωθούν από τα γραφεία του τμήματος Κοινωνικής Προστασίας για τις προϋποθέσεις ένταξής τους στο πρόγραμμα στήριξης, κάθε Τετάρτη, 10:00 έως 14:00.

Επίσης, ενημερώνει όλους όσοι επιθυμούν να προσφέρουν φάρμακα στην κοινωνική δομή ότι μπορούν να απευθυνθούν στον Φαρμακευτικό Σύλλογο Κορινθίας, στην Απ. Παύλου 20-24, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:00 έως τις 14:00 και σε όλα τα φαρμακεία της Κορινθίας, τις ώρες λειτουργίας τους.