Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2015

Die Welt: Υψηλές οι συντάξεις στην Ελλάδα - Ίσως χρειαστούν περαιτέρω περικοπέςΗ Die Welt αφιερώνει ένα εκτενές ρεπορτάζ ανήμερα της επίσκεψης Τσίπρα στο Βερολίνο στο συνταξιοδοτικό σύστημα στην Ελλάδα. Καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα πως αν και έχουν υποστεί πολλές μειώσεις οι συντάξεις στην Ελλάδα, ωστόσο το συνταξιοδοτικό της χώρας είναι το πιο ακριβό.

«Η κυβέρνηση στην Αθήνα παραπονιέται για την εξαθλιωμένη χώρα τους. Οι περικοπές είναι πραγματικά μεγάλες. Αλλά οι συνταξιούχοι είναι μάλλον συχνά σε καλύτερη θέση από ό,τι στη Γερμανία», αναφέρει η Die Welt. 

«Στην Ελλάδα, η τυπική σύνταξη είναι περίπου 1.100 ευρώ. Στη Δυτική Γερμανία ήταν το 2014, 1.287,45 ευρώ, στην ανατολική 1.187,55 ευρώ [...] Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά ένας Έλληνας συνταξιούχος παίρνει συνολικά λίγο λιγότερο από ένα γερμανό», προσθέτει η εφημερίδα. 
«Το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα είναι ένα από τα πιο ακριβά στην Ευρώπη», καταλήγει η εφημερίδα τονίζοντας πως υπό αυτές τις συνθήκες, περαιτέρω περικοπές θα μπορούσε να είναι απαραίτητες.


astronafpaktos-news.blogspot.gr