Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε τη «γκέλα» του ΠΑΟΚ και «βλέπει» την 3η θέση - Κέρδισε 2-1 τον Εργοτέλη

Ο Αστέρας εκμεταλλεύτηκε τη «γκέλα» του ΠΑΟΚ και «βλέπει» την 3η θέση 
«Πλώρη» για την 3η θέση της βαθμολογίας έβαλε ο Αστέρας Τρίπολης, μετά την επικράτησή του επί του Εργοτέλη με 2-0 στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Κουρμπέλης στο 9΄ άνοιξε το σκορ, ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Μπαράλες έδωσε... αέρα δύο τερμάτων στους Αρκάδες. Με αυτογκόλ του Ζησόπουλου στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα.
Η ομάδα του Στάικου Βεργέτη με το «τρίποντο» αυτό πλησίασε στο -3 τον ΠΑΟΚ, που είναι τρίτος και δικαιολογημένα ελπίζει ότι μπορεί να καλύψει τη διαφορά που την χωρίζει από το «δικέφαλο» του Βορρά. Για τους Κρητικούς η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της περιόδου.

Αν κι ο Εργοτέλης ήταν η ομάδα που απείλησε στο 1΄ με το σουτ του Ολαϊτάν από την περιοχή να κοντράρει και να φεύγει η μπάλα κόρνερ, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που προηγήθηκαν στο 9΄.
Μετά από κόρνερ που εκτελέστηκε ο Κουρμπέλης με καρφωτή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους Αρκάδες (1-0). Ο ρυθμός του ματς έπεσε στη συνέχεια, παρά το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, ωστόσο, στο 26΄ οι Κρητικοί απείλησαν με την ισοφάριση, όταν ο Κοζορώνης έπιασε το σουτ από πολύ καλή θέση, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Θεοδωρόπουλου.
Τις βάσεις για να φτάσει στο άνετο «τρίποντο» έβαλε ο Αστέρας στην εκπνοή του πρώτου μέρους, όταν η ομάδα του Βεργέτη κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μπαράλες από το Λυκογιάννη. Ο Αργεντινός το εκτέλεσε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και παρά την προσπάθεια του Καβουσάκη έγινε το 2-0, σκορ με το οποίο μπήκαν οι ομάδες στ΄ αποδυτήρια.

Κοντά στο τρίτο γκολ έφτασε ο Αστέρας στο 58΄, με το σουτ του Ρόλε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 76΄, όταν ο Μπαντιμπανγκά κατάφερε να αστοχήσει προ κενής εστίας!
Δοκάρι είχε ο Εργοτέλης στο 88΄ με το Λουβιόν, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ζησόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει τη μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του (2-1).
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
(Στ.Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Παντελιάδης, Γκοιάν (42΄ Ζησόπουλος), Σανκαρέ, Μουνάφο (69΄ Τιε Μπι), Κουρμπέλης, Μάσα (77΄ Λομπάτο), Μπαράλες, Ρόλε, Μπαντιμπανγκά
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
(Γ.Ταουσιάνης): Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λυκογιάννης, Γκοργκς, Λουβιόν, Μποέ, Κοζορώνης (64΄ Καζναφέρης), Κάλε, Ουλά (64΄ Χαλκιαδάκης), Ολαϊτάν, Σολάρι (73΄ Τζίλας).