Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Ο Ολυμπιακός άγγιξε τον τίτλο με «3αρα» επί της Κέρκυρας

Ο Ολυμπιακός άγγιξε τον τίτλο με «3αρα» επί της Κέρκυρας
Ακόμη πιο κοντά στον 42ο τίτλο της ιστορίας του βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τη σημερινή του νίκη με 3-0 επί της Κέρκυρας στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των Πειραιωτών πέτυχαν οι Ντομίνγκες (8΄), Μποτία (26΄), Χάρα (48΄).
Οι «ερυθρόλευκοι», σε σχέση με τα προηγούμενα ματς ήταν πολύ πιο αποτελεσματικοί και δεν χρειάστηκε να αγχωθούν, καθώς κατάφεραν πριν τη συμπλήρωση του ημιώρου να προηγηθούν 2-0 και να δώσουν διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.
Με ένα ματς λιγότερο (με Πανθρακικό εκτός) κι έξι βαθμούς διαφορά από τον Παναθηναϊκό (εφόσον οι «πράσινοι» νικήσουν αργότερα στη Βέροια) η ομάδα του Περέιρα μόνο εάν «αυτοκτονήσει» θα χάσει τον εφετινό τίτλο.
Ο Ολυμπιακός φρόντισε από πολύ νωρίς να ξεκαθαρίσει τα πράγματα και να μη δώσει το δικαίωμα στους «Φαίακες» να πιστέψουν στο θετικό αποτέλεσμα.
Μόλις στο 8΄ με το απευθείας φάουλ του Τσόρι Ντομίνγκες οι «ερυθρόλευκοι» πήραν προβάδισμα (1-0), ενώ στο 11΄ και 13΄ απείλησαν με δεύτερο γκολ, με τις προσπάθειες των Χάρα και Ελαμπντελαουΐ που δε βρήκαν το στόχο.
Σε επιθετικό μονόλογο του Ολυμπιακού εξελίχθηκε το ματς, με τους παίκτες του Περέιρα να κυριαρχούν και να... ψάχνουν για το δεύτερο γκολ.
Στο 19΄ το σουτ του Φορτούνη από καλή θέση έφυγε λίγο άουτ. Η Κέρκυρα το μόνο που κατάφερε να κάνει στο πρώτο μέρος ήταν να περιμένει τους αντιπάλους της, αλλά δεν άντεξε πολύ, καθώς στο 26΄ ήρθε το 2-0.
Από το κόρνερ που εκτελέστηκε, ο Σιόβας με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά της ο Μποτία με κοντινό σουτ «έγραψε» το 2-0. Οι 13 τελικές για τον Ολυμπιακό και καμία της Κέρκυρας στα πρώτα 30 λεπτά ήταν ενδεικτικό στοιχείο της διαφοράς των δύο ομάδων στο διάστημα αυτό.
Στο 39΄ ο Ολυμπιακός πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Τσόρι Ντομίνγκες, που κακώς ακυρώθηκε ως οφσάιντ, καθώς ο Αργεντινός ξεκίνησε από κανονική θέση μετά τη μπαλιά του Ντοσεβί.
Με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος (48΄) ο Χάρα με κεφαλιά από κόρνερ «άνοιξε λογαριασμό» στη Σούπερ Λίγκα, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0. Το ματς κύλησε χωρίς της μεγάλη φάση μέχρι το 90΄, όταν ο Αφελάι από καλή θέση αστόχησε, ενώ στις καθυστερήσεις το σουτ του Γκομέζ τράνταξε το δοκάρι του Ρομπέρτο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Β.Περέιρα): Ρομπέρτο, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία (46΄ Αφελάι), Ελαμπντελαουϊ, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Τσόρι Ντομίνγκες (62΄ Μπενίτες), Ντοσεβί (55΄ Μήτρογλου), Φορτούνης, Χάρα.
ΚΕΡΚΥΡΑ (Μ.Γρηγορίου): Κουτσαβασίλης, Μανωλάς, Βενέτης, Κόντος, Καρντόζο (79΄ Μεντής), Μαρκόβσκι, Γκόμεζ, Κρητικός, Σιόντης, Φάμπιο (46΄ Γεωργακόπουλος), Λεάλ Γκονζάλες (71΄ Καϊκούτ).