Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Αποφυλακίστηκαν Νίκος Μιχαλολιάκος και Λαγός από τις φυλακές Κορυδαλλού

Αποφυλακίστηκαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός 

Οι δύο βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος και Γιάννης Λαγός μετά την παρέλευση του 18μηνου, αποφυλακίστηκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού και πλέον θα είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό. Τα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν προφυλακισμένα από τα τέλη του Σεπτεμβρίου 2013 για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η αποφυλάκιση των δύο αντρών διατάχθηκε μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας και συνδέεται με αυστηρότατους περιοριστικούς όρους.
Σύμφωνα με το βούλευμα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος θα παραμείνει σε κατ’ οίκον περιορισμό ενώ παράλληλα ο γραμματέας της Χ.Α. Γιάννης Λαγός απαγορεύεται να ταξιδέψει εκτός συνόρων και να συμμετέχει σε δημόσια συνάθροιση.

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε το απόγευμα της Παρασκευής από τις φυλακές Κορυδαλλού, χωρίς να κάνει την οποιαδήποτε δήλωση. Από τον χώρο της φυλακής αποχώρησε μέσα στο αυτοκίνητο, όπου καθόταν στο πίσω κάθισμα, ενώ μαζί του ήταν και η κόρη του Ουρανία Μιχαλολιάκου.

Στην έξοδο από την πύλη των φυλακών τους περίμεναν ελάχιστοι οπαδοί της Χρυσής Αυγής που χειροκροτούσαν.

Λίγο νωρίτερα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αποφυλακίστηκε και ο βουλευτής, Γιάννης Λαγός, ο οποίος μάλιστα άνοιξε το παράθυρο του αυτοκινήτου και δήλωσε πως η Χρυσή Αυγή θα κάνει ότι έχει υποσχεθεί. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγα μέτρα έξω από τις φυλακές μία μερίδα ανθρώπων όταν είδαν την αποφυλάκιση των χρυσαυγιτών βουλευτών, τους φώναξαν "δολοφόνοι" και τότε υπήρξε ένταση ανάμεσα σε εκείνους και οπαδούς του κόμματος. Μέσα στις επόμενες ημέρες συμπληρώνεται το 18μηνο και για τον Χρήστο Παππά, ο οποίος επίσης αναμένεται να αποφυλακιστεί.