Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Οι εξηγήσεις του Δασκαλόπουλου για το πέναλτι κατά του Παναθηναϊκού

Οι εξηγήσεις του Δασκαλόπουλου για το πέναλτι κατά του ΠαναθηναϊκούΟι υποδείξεις του διαιτητή Δασκαλόπουλου στο ματς του Ατρομήτου με τον Παναθηναϊκό την Τετάρτη προκάλεσαν την οργή των «πρασίνων», ενώ οι εξηγήσεις που έδωσε στον παρατηρητή , Δημήτρη Τσορτανίδη, δεν ήταν καθόλου πειστικές.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Goal», μετά τη λήξη του αγώνα ο Γιώργος Δασκαλόπουλος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ειδικά για τη φάση του πέναλτι, στον παρατηρητή, Τσορτανίδη. Μάλιστα, φέρεται να του είπε πως δεν έδωσε το μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Λαζαρίδη, αλλά αυτό των Στιλ και Ζέκα στον Ναπολεόνι και 3.5 δευτερόλεπτα αργότερα ο Κορίνθιος ρέφερι έδειξε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη στον Λαζαρίδη, φάση για την οποία ο Παναθηναϊκός «βράζει».
Οταν ο παρατηρητής ρώτησε τον κορίνθιο ρέφερι για την υπόδειξή του, αυτός του απάντησε: «Εδειξα παράβαση στο μαρκάρισμα του Ζέκα και του Στυλ στον Ναπολεόνι και όχι σε αυτό του Ταυλαρίδη στον Λαζαρίδη», εξήγηση που, όμως, δεν φάνηκε να πείθει τον Δημήτρη Τσορτανίδη.
Ο παρατηρητής δεν έδειξε να πείθεται από αυτή την εξήγηση, καθώς επισήμανε: «Δεν κάνεις κάποια κίνηση για να επιβεβαιώσεις τα λεγόμενά σου. Δεν έχεις δώσει κίτρινη στον Ζέκα, ώστε να φανεί ότι πράγματι θες να σκεφτείς κάτι».
Η απάντηση του Δασκαλόπουλου, μάλιστα, προκαλεί εντύπωση, αφού φέρεται να απάντησε: «Αργησα, γιατί το σκέφτηκα λίγο Το μυαλό μου δεν ήταν καθαρό εκείνη την στιγμή». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Δ. Τσορτανίδης υποστήριξε ότι θα δει τη φάση σε βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες, του βάζει χαμηλό βαθμό και τον θέτει στη διάθεση της ΚΕΔ για ακόμη μία φορά, καθώς προερχόταν από τιμωρία. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά, αφού και τώρα προερχόταν από τιμωρία. Επίσης, στην έκθεσή του φέρεται να αναφέρει ότι σωστά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Δώνης.
Αργότερα, αφού ο 36χρονος ρέφερι, αφού είδε τη φάση του 57ου λεπτού στην τηλεόραση, έλεγε πως «δεν είναι μαϊμού-πέναλτι, υπάρχει επαφή, αλλά ο παίκτης του Ατρομήτου πέφτει εύκολα».
Η καταγγελία για ύβρεις και η απάντηση
Με εκφράσεις πεζοδρομίου καθύβρισε τον Τάσο Λαγό ο διαιτητής Δασκαλόπουλος, όπως κατήγγειλε ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, στα αποδυτήρια της ομάδας.
«Στη διάρκεια του ματς διαμαρτυρήθηκα, γιατί μου έδειξε κίτρινη κάρτα, και αυτός έβαλε το χέρι του μπροστά στο στόμα και μου είπε "Αντε γαμ...!". Οταν τον ρώτησα αν εννοεί εμένα και αν τολμάει να βγάλει το χέρι από το στόμα, για να επαναλάβει τη βρισιά, μου απάντησε: "Σε γράφω στα αρχ... μου!"» ανέφερε, με τον Ζέκα, που ήταν δίπλα στη φάση και έτρεξε να τον απομακρύνει - ηρεμήσει, να τον επιβεβαιώνει απόλυτα. Ο Παναθηναϊκός έχει αποφασίσει να καταγγείλει τη συμπεριφορά του Δασκαλόπουλου.
«Μιλούσα αγγλικά στους ποδοσφαιριστές, γιατί οι μισοί ήταν ξένοι. Δεν τον έχω βρίσει ποτέ» ισχυριζόταν ο κορίνθιος ρέφερι. Μάλιστα, σημειώθηκε και μία παρεξήγηση με τον Νίνη, που φέρεται να του είπε, όταν του έκανε παρατηρήσεις στα αγγλικά, για να στηθεί σε έναν τοίχο: «Ελληνας είμαι, γιατί μου μιλάς στα αγγλικά;».

 sentragoal.gr