Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ωρα Europa League για τον Ολυμπιακό, κόντρα στη Ντνίπρο

Με τη “θρυλική” του εμφάνιση ο Ολυμπιακός! (ΦΩΤΟ)Με τις πρώτες αναμετρήσεις για την «φάση των 32» συνεχίζεται το Europa League. Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι στραμμένο στην Ουκρανία, όπου o Ολυμπιακός αγωνίζεται στο παγωμένο Κίεβο (20:00, Ant1) κόντρα στην Ντνίπρο, για τους "32" του Europa League και θέλει να δείξει πως το… ευρωπαϊκό του όνειρο δεν σταμάτησε με τον αποκλεισμό του από το Champions League

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Ουκρανία από την Ντνίπρο και θέλει να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα που θα του δώσει το πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» σε μία εβδομάδα (26/2)


Συνοπτικά, στην Ουκρανία, ο Ολυμπιακός μετρά 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Στην Ελλάδα οι ερυθρόλευκοι δεν έχουν πανηγυρίσει ποτέ κόντρα σε Ουκρανούς, έχοντας 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.
Ο Βίτορ Περέιρα δεν αντιμετωπίζει σοβαρά αγωνιστικά προβλήματα και αναμένεται να παρατάξει
την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1 κόντρα στους Ουκρανούς, με τον Ρομπέρτο στην εστία και τους Σαντάνα και Σιόβα στο κέντρο της άμυνας. Οι Μασουακού και Ελαμπντελαουί θα είναι οι δυο ακραίοι μπακ, με τους Μανιάτη και Κασάμι να έχουν τους ρόλους των αμυντικών μέσων.

Οι Αφελάι, Ντοσεβί και Ντομίνγκες θα είναι οι τρεις μεσοεπιθετικοί, με τον Μήτρογλου να κινείται στην κορυφή της επίθεσης.. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Μέγιερι, Αυλωνίτης, Μιλιβόγεβιτς, Εντινγκά, Ντουρμάζ, Μπενίτες, Χουτεσιώτης και Φορτούνης.
Από την πλευρά τους, οι Ουκρανοί που σε καμμία περίπτωση δεν αποτελούν «φόβητρο», προέρχονται από σημαντική αγωνιστική απραξία και με την σειρά τους θα επιχειρήσουν να πάρουν την νίκη,
O Μίρον Μάρκεβιτς θα τοποθετήσει κάτω από τα δοκάρια τον Μπόικο και στην άμυνα θα βρίσκονται οι Λούτσκεβιτς, Ντόουγκλας, Τσεμπεργιάτσκο και Εζίντιο.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κανκάβα και ο Ροτάν, με τους Κολοπλιάνκα και Ματέους στα πλάγια. Ο Γκάμα θα παίξει πίσω από τον Ζουζούλια που θα είναι στο κέντρο της επίθεσης. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Λαστούβκα, Μιχούνοφ, Μπέζους, Φέντορτσουκ, Σακχόφ, Κάλινιτς και Σελεζνίοφ.
Ο Αυστριακός Ρόμπερτ Σέργκενχοφερ ορίστηκε από την UEFA προκειμένου να διευθύνει την αναμέτρηση

Το πρόγραμμα:
Γιουνγκ Μπόις (Ελβετία)-Έβερτον (Αγγλία)
Τορίνο (Ιταλία)-Αθλέτικ Μπιλμπάο (Ισπανία)
Σεβίλη (Ισπανία)-Γκλάντμπαχ (Γερμανία)
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλία)
Άγιαξ (Ολλανδία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
Άαλμποργκ (Δανία)-Μπριζ (Βέλγιο)
Άντερλεχτ (Βέλγιο)-Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)
Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ (Ουκρανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)-Νάπολι (Ιταλία)
Γκινγκάμπ (Γαλλία)-Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία)-Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)
Ρόμα (Ιταλία)-Φέγενορντ (Ολλανδία)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)
Τότεναμ (Αγγλία)-Φιορεντίνα (Ιταλία)
Σέλτικ (Σκοτία)-Ίντερ (Ιταλία)

Οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν στις 26 Φεβρουαρίου.