Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Γιούνκερ: Η Τρόικα προσέβαλε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων

Γιούνκερ: Η Τρόικα προσέβαλε την αξιοπρέπεια των Ελλήνων Μια δήλωση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φαίνεται πως θάβει οριστικά την τρόικα αφού πρώτα την «σκότωσε» ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπους του είχε πει στην πρώτη τους συνάντηση ο Γερούν Ντάισελμπλουμ.  

Ο επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε πως η τρόικα προσέβαλε την αξιοπρέπεια των λαών της Ελλάδας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, προσθέτοντας πως είναι «αντιδημοκρατική» και σημειώνοντας ότι «έγιναν λάθη».  

Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου, ο κ. Γιούνκερ ανέφερε ότι η τρόικα «στερείται δημοκρατικής νομιμοποίησης» και εξέφρασε τη συμπαράσταση του στον ελληνικό λαό και την κυβέρνηση, σημειώνοντας ακόμη πως οι συνομιλίες πρέπει να διεξάγονται σε ισότιμο επίπεδο μέσα στην Ευρώπη, εξηγώντας πως οι υπουργοί πρέπει να μιλούν με υπουργούς και όχι με υπαλλήλους.  

Ο ίδιος υπογράμμισε πάντως ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Επιτροπή θα συνεχίσουν το έργο τους και τόνισε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει την τρόικα «όταν έρθει η ώρα».
 
e-typos.com