Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η παρέμβαση Τσίπρα για την Παιδεία δικαιώνει τον Λοβέρδο

loverdos-tsiprasΗ παρέμβαση Τσίπρα σχετικά με την Παιδεία και ειδικά το «άδειασμα» του νέου υπουργού Αριστείδη Μπαλτά, για την κατάργηση των Πρότυπων Πειραματικών σχολείων, επιβραβεύει πλήρως της αντίδραση του τέως υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σχετικά με τις εξαγγελίες του Αριστείδη Μπαλτά ανέφερε πως γυρνάει η Παιδεία πολλές δεκαετίες πίσω.

Ο Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε πως για την Παιδεία και ανεξάρτητα με το τι δήλωσε ο Αριστείδης Μπαλτάς θα προχωρήσει σε εθνικό διάλογο. Πληροφορίες αναφέρουν πως σε αυτή την περίπτωση από τους πρώτους που θα ακούσει θα είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος με την ιδιότητα του Πανεπιστημιακού και του υπουργού που τελευταίος χειρίστηκε τον καυτό φάκελο της Παιδείας στην Ελλάδα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος θεωρείται προνομιακός συνομιλητής για τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτον γιατί δεν επέτρεψε τις απολύσεις και δεύτερον γιατί έδωσε σάρκα και οστά στο θεσμό του Κοινωνικού Σχολείου.

Σε κάθε περίπτωση έχει σημασία η δήλωση του βουλευτή της Β’ Αθηνών του ΠΑΣΟΚ, πως αυτή τη στιγμή η νέα κυβέρνηση αρχίζει να κρίνεται για τα έργα της, ενώ παλαιότερα ως ΣΥΡΙΖΑ κρινόταν μόνο για τα λόγια του. Και τώρα θα υπάρξει σύγκριση μεταξύ έργων.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα να βγει δυνατά στο προσκήνιο, όχι μόνο για τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης εν γένει, αλλά και γιατί είναι από τους πρώην υπουργούς που διαχειρίστηκαν κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, ειδικά για τα θέματα του κοινωνικού κράτους.

Η παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου στη Βουλή, αναμένεται να «εκρηκτική» για όλα εκείνα που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε τάξει ευκόλως και που σήμερα λόγω της αναμενόμενης συμφωνίας, είτε δεν θα τηρηθούν, είτε θα χειροτερέψουν τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr