Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Χαρανά Αλεξάνδρα: Διάλεξη στο Περιστέρι «ο παρεμβατικός ρόλος της οικογένειας, ενισχυτές και ο ανασταλτικός ρόλος της τιμωρίας»

«Ο παρεμβατικός ρόλος της οικογένειας, ενισχυτές και ο ανασταλτικός ρόλος της τιμωρίας» είναι το θέμα της διάλεξης που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 22ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου την ερχόμενη Τετάρτη 21 Ιανουαρίου. Βασική ομιλίτρια θα είναι η προπονήτρια των μαθητών του σχολείου  στο σκάκι, φιλόλογος και μετεκπαιδευθείσα στην Ειδική Αγωγή κα Χαρανά Αλεξάνδρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί γονείς,
Η αλληλεπίδραση των παιδιών με το οικογενειακό περιβάλλον αποτελεί τον πλέον καθοριστικό παράγοντα διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους και της σχολικής τους επίδοσης. Η υγιής συνύπαρξη μεταξύ των μελών της οικογένειας συμβάλλει στην ανάπτυξη κατάλληλης συμπεριφοράς των μαθητών και ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους. Αντιθέτως, ένα αυστηρό και μη ενισχυτικό περιβάλλον μπορεί να παρακωλύσει τις προσπάθειές τους.
Προς ενημέρωση των γονέων, το σχολείο μας θα διοργανώσει διάλεξη υπό την αιγίδα του «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων» στις 21 /01/ 2015 και ώρα 18.00 με θέμα: «ο παρεμβατικός ρόλος της οικογένειας, ενισχυτές και ο ανασταλτικός ρόλος της τιμωρίας». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί από την κυρία Χαρανά Αλεξάνδρα, προπονήτρια των μαθητών του σχολείου μας στο σκάκι, φιλόλογο και μετεκπαιδευθείσα στην Ειδική Αγωγή. Μετά την παρουσίαση του θέματος θα ακολουθήσει διάλογος μεταξύ των γονέων, της εισηγήτριας και των παρευρισκόμενων εκπαιδευτικών, προκειμένου να παρουσιαστούν οι απόψεις, οι προβληματισμοί και οι εμπειρίες όλων των εμπλεκόμενων στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού φορέων.
Η διεύθυνση του σχολείου για όσους ενδιαφέρονται να παραβρεθούν είναι η κάτωθι: Εθνικής Αντιστάσεως 101, Περιστέρι, 22ο Δημοτικό Σχολείο Περιστερίου