Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Ο ΠΑΣ ήταν... αστέρας με ισοπαλία 2-2 από 2-0 στην Τρίπολη

Ο ΠΑΣ ήταν... άστερας με ισοπαλία από 2-0 στην Τρίπολη
Τρίπολη
Πολύτιμους βαθμούς έχασε ο Αστέρας για την 18η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ, αφού παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον αξιόμαχο ΠΑΣ Γιάννινα στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Τα τέρματα των γηπεδούχων σημείωσαν οι Ρόλε (14') και Μπαράλες (25') για να δεχτούν την ισοφάριση με δύο γκολ του Κοροβέση (43' και 77').

Ο αγώνας ξεκίνησε χωρίς μεγάλες φάσεις και με αναγνωριστικό παιχνίδι από τους παίκτες των δύο ομάδων. Όμως ο Αστέρας ήταν αυτός που προηγήθηκε στο 14΄ με έξυπνο πλασέ του Ρόλε μέσα από την περιοχή, το οποίο δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Βελλίδης, βάζοντας τις βάσεις για μια ακόμη επικράτηση στην έδρα του. Ο ΠΑΣ αντέδρασε και στο 22 έφθασε κοντά στην ισοφάριση, όταν σουτ του Γιάκου μέσα από την περιοχή απέκρουσε δύσκολα ο Θεοδωρόπουλος.
Οι γηπεδούχοι έκαναν δύο τα τέρματά τους στο 25΄ με τον Μπαράλες, ο οποίος σκόραρε με κοντινή κεφαλιά μετά από ασταθή απόκρουση του Βελλίδη. Είχε προηγηθεί άσχημο γύρισμα της μπάλας με το κεφάλι από τον Ντάσιο στον Βελλίδη, το οποίο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Μπαράλες.
Οι Ηπειρώτες ανέβασαν στη συνέχεια την απόδοσή τους και πίεσαν την εστία του Αστέρα χάνοντας καλές ευκαιρίες. Στο 36΄ ψηλοκρεμαστό σουτ του Τσάβες απομακρύνει ο Θεοδωρόπουλος, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα κάνει το ίδιο σε γυριστό σουτ του Μανιά μέσα από την περιοχή. Στο 43΄όμως ο ΠΑΣ θα φθάσει στο στόχο του που είναι το γκολ και θα μειώσει σε 3-1 με τον Κοροβέση, ο οποίος έσπρωξε την μπάλα από κοντά στα δίχτυα, μετά από απόκρουση του Θεοδωρόπουλου σε σουτ του Τσάβες από πλάγια.

Δυνατά βγήκαν οι δύο ομάδες στο Β΄ ημίχρονο με τον ΠΑΣ να απειλεί στο 53΄ με τον Κοροβέση (τον έκοψε ο Θεοδωρόπουλος) και στον Αστέρα να απαντά στο 54΄ και στο 56΄ με τον Ρόλε με δύο άστοχα σουτ. Στο 62΄ πλασέ του Ντάσιου η μπάλα ελάχιστα άουτ από το τέρμα του Θεοδωρόπουλου.
Η ισοφάριση για τον ΠΑΣ ήρθε στο 77΄ από λάθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, ο οποίος δεν κατάφερε να μπλοκάρει σουτ του Κοροβέση, ο οποίος σημείωσε το 2ο προσωπικό γκολ στον αγώνα. Η ομάδα της Τρίπολης πίεσε στα τελευταία λεπτά για ένα ακόμη γκολ που θα της έδινε τη νίκη και στο 83΄ από σουτ του Μάσα, ο Βελλίδης βρίσκει την μπάλα, η οποία αλλάζει πορεία για να χτυπήσει στο δοκάρι, να τον βρει στην πλάτη και να φύγει άουτ.
Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι (80΄ Πάρα), Τσοκάνης, Γκοιάν, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο (65΄ Τιέ Μπι), Γιαννιώτας, Μπαράλες, Ρόλε (81΄ Νίκο Φερνάντεθ), Μάσα.
ΠΑΣ Γιάννινα (Πετράκης):
Βελλίδης, Ντάσιος, Στρούνα, Μιχαήλ, Μπέριος, Τζημόπουλος, Γιάκος (72΄ Ίλιτς), Τσουκαλάς, Μανιάς, Τσάβες (72΄ Σαπαλίδης), Κοροβέσης (85΄ Σκόνδρας).