Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Δυναμική παρέμβαση Λοβέρδου για την επομένη των εκλογών: Η περίπτωση της αστάθειας


loverdos-vouliΟ υπουργός Παιδείας και υποψήφιος στη Β’ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, υπήρξε ανέκαθεν από τις δυναμικές φωνές του πολιτικού σκηνικού που μιλούσε ακόμη και τα χρόνια του ισχυρού ΠΑΣΟΚ για κοινωνικές συναινέσεις στα μεγάλα εθνικά θέματα. Όπως Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια, Ανάπτυξη.

Σήμερα επαληθεύεται καθώς όπως όλα δείχνουν, η κοινωνία ζητά την εθνική συναίνεση και τη συνεργασία των κομμάτων που θα στείλει στη Βουλή.

Η παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου δεν υπήρξε ενωτική μόνο στους κόλπους της συγκυβέρνησης προκειμένου να αποφευχθούν αντιλαϊκές πολιτικές, αλλά και εντός της δημοκρατικής παράταξης, όταν προσωπικές και εγωιστικές πολιτικές προσπάθησαν να τραβήξουν το χαλί της σταθερότητας. Του κέντρου αλλά και της χώρας.
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, στη Β’ Αθηνών και ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Λοβέρδος υπερασπίζεται των πολιτικών του ΠΑΣΟΚ, που έδειξε πως μπορεί να σταθεί με αξιοπρέπεια σε ένα κυβερνητικό σχήμα, αλλά και να είναι ο μόνος πυλώνας ασφάλειας υπέρ των πολιτών, στις ακρότητες δεξιά και αριστερά του μεσαίου δημοκρατικού χώρου.

Σήμερα ο Ανδρέας Λοβέρδος επανέρχεται και διατυπώνει την αγωνία του για την επόμενη ημέρα των εκλογών, με βάση τον προεκλογικό λόγο των κομμάτων και τις διαμορφούμενες τάσεις όξυνσης:

«Θα είναι τόσο μεγάλη η ένταση και η κρίση, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, που θα χρειαστούν οι συνεργασίες. Εάν από τα δύο, πρώτο κόμμα είναι η Ν.Δ., η διεύρυνση της βάσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, είναι στόχος και μάλιστα εφικτός. Εάν πρώτο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η πρόταση για οικουμενική κυβέρνηση δεν θα μπει στο τραπέζι, μόνο στις διερευνητικές εντολές, εάν δεν είναι αυτοδύναμος. Θα μπαίνει κάθε μήνα, γιατί τα γεγονότα μέσα στο 2015 υπό αυτή την εκδοχή της λαϊκής κυριαρχίας, θα είναι πάρα πολύ έντονα.
Συνεπώς δεν εξαντλείται ο ρόλος μας στις 26 του μηνός και στις πρώτες διερευνητικές εντολές. Θα είναι συνεχής η προσπάθεια να κάνουμε κάτι και να κάνουμε κάτι καλό, για την πατρίδα και για τους πολίτες. Και έχουμε και από τώρα χρονικά ορόσημα μέσα στο 2015. Το πρώτο χρονικό ορόσημο είναι η παράταση, αν ζητήσουν παράταση, χωρίς χρηματοδότηση.»

Αργυρώ Θεοτοκάτου
www.tokentro.gr