Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Γιατι κόπηκε ο Σάββας Εμινιδης από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στην Καβάλα

Οι λεπτομέρειες από το έντονο και άγριο παρασκήνιο που προηγήθηκε για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, και οδήγησε στο κόψιμο των περισσοτέρων εξωκομματικών υποψηφίων, φανερώνουν σε αρκετές περιπτώσεις το μέγεθος της αλαζονείας πολλών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπροστά στην κυβερνητική προοπτική και την εξουσία.
Οι αντιδράσεις σε πολλές περιπτώσεις ήταν τόσο μεγάλες που κάποιοι δεν δίστασαν να επιστρατεύσουν κάθε θεμιτό και αθέμιτο μέσο μπροστά στο κίνδυνο να έρθει κάποιος αναγνωρισμένος από την κοινωνία εκτός κόμματος και «τους» πάρει, όπως οι ίδιοι μονολογούσαν, τη βουλευτική έδρα. Απειλές για παραιτήσεις και εκβιασμοί για μη συμμετοχή στις εκλογές συνθέτουν το σκηνικό που παίχτηκε μεταξύ τοπικών οργανώσεων και την επιτροπής διαμόρφωσης των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση Σάββα Εμινίδη στην Καβάλα. Ο κ. Εμινίδης είχε δεχτεί πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος πολύ καιρό πριν την προκήρυξη των εκλογών. Ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε αποδεκτή την πρόταση αλλά τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πολέμησαν λυσσαλέα την υποψηφιότητα και απείλησαν θεούς και δαίμονες προκειμένου να την αποτρέψουν, κάτι που τελικά το κατάφεραν.
Η νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σαφές μήνυμα στα κεντρικά του κόμματος ότι αν τυχόν τοποθετηθεί ο κ.Εμινίδης στα ψηφοδέλτια, τότε αυτοί θα αποχωρούσαν.
 Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κ. Εμινίδης, που έχει φύγει από το ΠΑΣΟΚ διαφωνώντας με τις επιλογές του Βενιζέλου, θα στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά είναι σίγουρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απολέσει μερικές εκατοντάδων ή χιλιάδων ψήφων. Αν λάβουμε υπόψη ότι κάτι αντίστοιχο έγινε και σε αρκετές άλλες περιοχές δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι μια ενδεχόμενη απώλεια της αυτοδυναμίας ή μιας μεγάλης διαφοράς από την ΝΔ για τον ΣΥΡΙΖΑ θα οφείλεται αποκλειστικά στην στενοκεφαλιά των κομματικών του στελεχών και στην αδυναμία τους να αντιληφθούν ότι το άνοιγμα στην κοινωνία δεν μπορεί να γίνει με ένα κόμμα ερμητικά κλειστό σε αυτήν και περιχαρακωμένο στα στελέχη του πάλαι ποτέ 4%. 
logiastarata.gr