Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ο Ηρακλής άφησε με... ροπαλιά τον Αστέρα εκτός Κυπέλλου

Άθλος του Ηρακλή, πρόκριση για ΟΦΗ, ΑπόλλωναΗμέρα εκπλήξεων η Τρίτη στο Κύπελλο, αφού ο Αστέρας Τρίπολης γνώρισε την ήττα-αποκλεισμό με 0 - 1από τον Ηρακλή και σε συνδυασμό με την ισοπαλία των δύο ομάδων στο Καυτανζογλειο ο «γηραιός», πήρε την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου με 2-1 συνολικό σκορ.
Το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε πολύ χαμηλό ρυθμό, με τον δισταγμό να είναι το στοιχείο που χαρακτήριζε τις δύο ομάδες. Ο Ηρακλής ταξίδεψε στην Τρίπολη με στόχο ένα γκολ, τη στιγμή που ο Αστέρας έκανε τη... δουλειά του ακόμα και με 0-0. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να απειλήσει μόνο μία φορά, με σουτ του Μπαντιμπανγκά στο 41΄ που απέκρουσε ο Χουάντερσον.

Το ματς "πήρε φωτιά" στο 56΄, όταν ο Ντιέγκο Ρομάνο βρέθηκε σε θέση βολής και με καταπληκτικό "σκάψιμο" πρόλαβε τον Κοσίτσκι και άνοιξε το σκορ για τον "Γηραιό". Το γκολ αυτό αποτέλεσε σοκ για τους γηπεδούχους. Απέναντί τους, βέβαια, είχαν έναν εξαιρετικό Ηρακλή με πολλά τρεξίματα στο κέντρο και υποδειγματική αμυντική λειτουργία.

Ωστόσο, στο 84΄ ο Αστέρας έχασε μοναδική ευκαιρία με διπλή προσπάθεια του Μπαράλες, που είδε πρώτα τον Χουάντερσον και στη συνέχεια τον Ιντζόγλου να αποκρούει πάνω στη γραμμή. Παρά την πολιορκία του τελευταίου δεκάλεπτου, ο Ηρακλής άντεξε και πήρε τη σπουδαία πρόκριση.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Κιτοκό, Σανκαρέ, Γκοϊάν, Παντελιάδης, Ζησόπουλος, Τιε Μπι (60΄ Πάρα), Νίκο Φερνάντεθ, Μούκαμ (65΄ Ρόλε), Μπαντιμπανγκά (46΄ Τσοκάνης), Μπαράλες.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος):
Χουάντερσον, Μπουκουβάλας (88΄ Λουκίνας), Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Στάμου, Τσιλιανίδης (46΄ Τσιλιγκίρης), Κυριακίδης, Ρομάνο (77΄ Πορτουλίδης), Περόνε.

Εισιτήριο για την επόμενη φάση πήρε και ο ΟΦΗ, ο οποίος επικράτησε και στον δεύτερο αγώνα του επί του Πανθρακικού με 1 - 0 και με συνολικό σκορ το 4-0 προκρίθηκε εύκολα.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Λαμπρόπουλος στο 13`.

Έκπληξη έκανε και ο Απόλλωνας Σμύρνης, ο οποίος συνέτριψε τον Λεβαδειακό με  1-4 , στη Λιβαδειά και προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά με συνολικό σκορ 5-2.
Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Χατζής (16΄), Κοτσώνης (19΄), Αρσιτς (57΄) και Ανγκούλο (89΄), ενώ για τους γηπεδούχους είχε ισοφαρίσει προσωρινά ο Μάτζιος στο 17΄.
 
ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16»
=============
Α΄αγ. Β΄αγ.
Πανθρακικός-ΟΦΗ 0-4 0-1
Ηρακλής-Αστέρας Τρίπολης 1-1 1-0
Απόλλων Σμύρνης-Λεβαδειακός 1-1 4-1

Πανιώνιος-Βέροια 2-1 28/1
ΑΟ Χανιά-ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 28/1
Τύρναβος-Ολυμπιακός 0-3 28/1

Ξάνθη-Παναθηναϊκός 1-1 29/1
Κέρκυρα-ΑΕΚ 1-1 29/1