Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ



Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, κ. Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τα όσα είπε ο κ. Αλ. Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Οι πρώτες ανακοινώσεις του κ. Τσίπρα φανερώνουν την αδυναμία του να καταλάβει το τι ακριβώς πάει να διαχειριστεί.
Εκείνοι που είχαν εναντιωθεί απέναντι σε κάθε μεταρρύθμιση, σήμερα ως υπεύθυνη κυβέρνηση, μιλούν για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις. Όμως, οι ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς σε κρίσιμους τομείς υποδεικνύουν ότι αναφέρονται σε ξήλωμα των μεταρρυθμίσεων, που ήδη έχουν επιτευχθεί, γυρίζοντας την Ελλάδα στο παρελθόν.
Η διακοπή κάθε ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, στον ΑΔΜΗΕ, στον ΟΛΠ, στα περιφερειακά αεροδρόμια, η επαναφορά των πλεοναζόντων δημοσίων υπαλλήλων, η επαναφορά του ασύλου και των αιώνιων φοιτητών, θα οδηγήσουν την Ελλάδα, όχι μόνον σε σύγκρουση με τους εταίρους στην Ευρώπη, αλλά και με την κοινή λογική, όταν έσοδα που έχουν ήδη προϋπολογιστεί ακυρώνονται.
Όταν ο κ. Τσίπρας μιλάει για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, αφαιρώντας έσοδα δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ και ανακοινώνει ταυτόχρονα αντίστοιχου ύψους δαπάνες, έντιμο είναι να ενημερώσει τους πολίτες από ποιους πόρους θα χρηματοδοτήσει το κόστος των εξαγγελιών του, αλλά και τους κινδύνους που ανακύπτουν για την ισότιμη παραμονή της χώρας στο ευρώ. 
Όσα είπε ο κ. Τσίπρας είναι εύκολα λόγια, που μπορεί να τα δικαιολογήσει κανείς σε μια νέα κυβέρνηση.
Αλλά η κατεδάφιση όσων επιτεύχθηκαν σε μεταρρυθμίσεις και σε δημοσιονομική ισορροπία, καθώς και η αποδυνάμωση της αξιοπιστίας που κέρδισε η χώρα, δεν δικαιολογούνται, ούτε συγχωρούνται.
Δυστυχώς, “το νέο μοντέλο διακυβέρνησης Τσίπρα” φαίνεται ότι θα δικαιώσει τις χειρότερες ανησυχίες μας.