Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Κατατέθηκε η επιστολή Σαμαρά με την οποία προτείνει τον Στ. Δήμα ως υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας - Ποιοί προσπαθούν να απαξιώσουν τον Κορίνθιο πολιτικό

Antonis-Samaras-Stavros-Dimas

Κατατέθηκε η επιστολή Σαμαρά με την οποία προτείνει τον Στ. Δήμα ως υποψήφιο Πρόεδρο της  Δη

 

 Παραδόθηκε στην ειδική γραμματεία του προέδρου της Βουλή, η επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την οποία προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Σταύρο Δήμα.

H επιστολή.

«Κύριε Πρόεδρε
σύμφωνα με το άρθρο 140 του Κανονισμού της Βουλής, η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, προτείνει ως υποψήφιο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον κ. Σταύρο Δήμα
Με τιμή 
 Αντώνης Σαμαράς»  

'Ομως όπως γράφει ο  Λάζαρος Καλλιανιώτης, στα  ysterografa.gr,   η  υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μια αξιοπρεπής, μετριοπαθής και ευρωπαϊκή επιλογή, δέχεται από την πρώτη κιόλας στιγμή της ανακοίνωσής της “ρουκέτες” απαξίωσης και “κοντύματος”, που εκ των πραγμάτων επιβαρύνουν το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.
Ακόμη και το γεγονός ότι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αναγκάστηκε μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες να υπερτονίσει με προσωπικές δηλώσεις του ότι ο Σταύρος Δήμας θα είναι ο υποψήφιος της κυβέρνησης και στην 3η ψηφοφορία της 29ης Δεκεμβρίου, και δεν θα αποσυρθεί, δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα.
Και επειδή… στην Ελλάδα ζούμε, και… γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας, είναι προφανές ότι μια κοινωνία που έχει μάθει να ζει με τους μύθους της και τις συνωμοσιολογίες, και να αναπαράγει τέτοιες καταστάσεις, δεν ασχολείται τόσο με τη διάψευση μιας φήμης, αλλά εστιάζει στην ίδια τη φήμη.
Πρακτικό αποτέλεσμα: Η υποψηφιότητα Δήμα, που δεν είχε τα στοιχεία της έκπληξης, ούτε του σύνθετου dna που θα επέτρεπε να λειτουργήσει προωθητικά, απαξιώνεται και αποδυναμώνεται.
Με ό, τι θα συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τη δυναμική της τελικής αριθμητικής, που δεν αφορά μόνο τη δυνατότητα ή μη εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και τις εντυπώσεις με τις οποίες θα ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος.
Το ερώτημα λοιπόν είναι εύλογο: Ποιοί είναι αυτοί που προσπαθούν να απαξιώσουν τον Σταύρο Δήμα; Και γιατί το κάνουν; Ή μάλλον… καταλαβαίνουν ότι το κάνουν;