Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Πόσο θα αντέξει η Ελλάδα σε παράλυση;

ellada-shock
Υπουργοί έχουν κατεβάσει τα μολύβια και αν τα χρησιμοποιούν είναι κυρίως για τις γνωστές εξυπηρετήσεις. Βουλευτές έχουν ξεκινήσει προεκλογικές συγκεντρώσεις.

Όλοι τους, παρασυρόμενοι από το διαφαινόμενο αποτέλεσμα της μη εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας, συνωστίζονται σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις για να κερδίσουν μιντιακό χρόνο παρουσίας, προτού προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές.

Η Ελλάδα σε παράλυση. Πόσο μπορεί να αντέξει; Ενώ είναι στον αέρα οι διαπραγματεύσεις, ενώ όλα τα εθνικά θέματα είναι ανοικτά, ενώ οι αγορές επιτίθενται με σφοδρότητα, εκμεταλλευόμενες την πολιτική ρευστότητα, που έχει πλέον παγιωθεί στην πατρίδα μας.

Ακόμη και η «αστική» ασφάλεια της χώρας φαίνεται πως ολιγώρησε τραγικά, όταν κυρίως η Αθήνα και άλλες πόλεις λεηλατήθηκαν βάρβαρα από τους γνωστούς αναρχικούς.

Ευτυχώς η άμυνα της χώρας είναι πάντα σε εγρήγορση και το υπουργείο εθνικής άμυνας, δεν «καταλαβαίνει» από εκλογές, γιατί με τέτοιο πολιτικό σκηνικό και με τέτοιους γείτονες που παρακολουθούν τον εσωτερικό αλληλοσπαραγμό, όλα είναι πιθανά..

Αργυρώ Θεοτοκάτου

www.tokentro.gr