Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Σημίτης : Δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος, οδεύουμε σε πρόωρες εκλογές και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Kostas-Simitis-Lukas-Papademos Πολιτική ρουκέτα εκτόξευσε ο Κώστας Σημίτης από το London School of Economics, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν θα καταφέρει να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής της αναμέτρησης, χωρίς ωστόσο να έχει αυτοδυναμία.
Στο σχετικό ρεπορτάζ του “Έθνους” που υπογράφουν ο Λάμπης Τσιριγωτάκης και η Φώφη Γιωτάκη, αναφέρεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός, στο πλαίσιο δηλώσεών του στο Λονδίνο για την παρουσίαση του βιβλίου του, χαρακτήρισε μη ρεαλιστική την προοπτική να συγκεντρώσει η συγκυβέρνηση τις απαιτούμενες 180 ψήφους και να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας η παρούσα Βουλή, και προέβλεψε ότι η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές τον Φεβρουάριο.
Σύμφωνα με τον Κώστα Σημίτη, “ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι όπως όλα δείχνουν το πρώτο κόμμα, αλλά χωρίς να έχει αυτοδυναμία, και έτσι θα επιδιώξει να συνεργαστεί με άλλα, μικρά κόμματα”.
Οι διαπιστώσεις Σημίτη, και ο τρόπος με τον οποίο εκφράστηκαν, με στόχευση να… ακουστούν στην Ελλάδα, δείχνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός παραμένει ενεργός στις παρασκηνικές ζυμώσεις, και διεκδικεί με τη σειρά του παρουσία, αν όχι ρόλο στην επόμενη μέρα.

ystetografa.gr