Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ο... ψυχοβγάλτης Θρύλος της Ευρώπης, είναι εδώ! ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΜΑΛΜΕ 4-2


 Ένα καθαρά δικό του ματς, με αμέτρητες ευκαιρίες, ο Ολυμπιακός δεν έλεγε να το καθαρίσει κι άφησε την ανύπαρκτη Μάλμε, όχι μόνο να ελπίζει ως το φινάλε, αλλά και να του βάλει δυο γκολ, με την άμυνά του να μπάζει ξανά...
Τελικά, το θρίλερ τελείωσε σ΄ένα τρίλεπτο με τους Μήτρογλου, Αφελάι να σκοράρουν στο 87' και στο 90', αντίστοιχα και να διαμορφώνουν το τελικό 4-2 που έστειλε τους Πειραιώτες στους «32» του Europa League, μιας και η Γιουβέντους με την Ατλέτικο έκαναν την μοιρασιά στο Τορίνο και πήραν την πρόκριση για τους «16» του Champions League.

Κορυφαίος του αγώνα ο Τσόρι Ντομίνγκες, εξαιρετικός ο Κασάμι, ενώ για μια ακόμα φορά ο Φουστέρ απέδειξε ότι είναι ένα πολυεργαλείο... πολυτελείας για τους Πειραιώτες.
Ο Ολυμπιακός, που δεν είχε ηττηθεί ποτέ στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων εντός έδρας, δεν θα μπορούσε να χάσει από τη Μάλμε...
Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν αφεντικά εξ αρχής, έκαναν το καθήκον τους και συνεχίζουν στην Ευρώπη και με το νέο έτος, έστω και στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.
Φορώντας το ευρωπαϊκό του κοστούμι, ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε στα τελευταία ματς του ελληνικού πρωταθλήματος, κυριάρχησε απέναντι στους Σουηδούς, που γλίτωσαν μόνο με 4 γκολ και χειροκροτήθηκε από τους 30.000 οπαδούς του που πήγαν στο Καραϊσκάκη.
Με «3Χ3» στο «σπίτι» της, η ομάδα του Πειραιά περιμένει τη Δευτέρα να μάθει τον αντίπαλό της στους «32» του Europa League κι επιστρέφει σιγά σιγά στα εν Ελλάδι, εκεί που καλείται να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή και κυρίως να επανέλθει στις καλές εμφανίσεις.
Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς και στο 10' έχασε τεράστια ευκαιρία να προηγηθεί. Εξαιρετική ενέργεια του Τσόρι, που άδειασε τον Κονάτε, ο Κασάμι βρέθηκε σε θέση βολής, όμως ο Ολσεν έκανε πεσμένος σωτήρια επέμβαση και κράτησε ανέπαφη την εστία του!
Στο 19' οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσόρι εκτέλεσε φάουλ από τον άξονα, ο Μποτία βγήκε πίσω από τα στόπερ στο ύψος της μικρής περιοχής, έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, αλλά δεν κατάφερε να της δώσει πορεία προς την εστία.

Ο,τι δεν έγινε λοιπόν με τη μπάλα κάτω, έγινε από ένα πλάγιο! Ο Μαζουάκου το εκτέλεσε, ο Ερικσον δεν έδιωξε, ο Κασάμι έκανε κεφαλιά πάσα στο δεύτερο δοκάρι κι ο επερχόμενος Φουστέρ έβαλε το κεφάλι του, έφαγε και μια σκαριά στο πρόσωπο από τον Κονάτε και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα του Ολσεν για το 1-0 στο 22'!
Ο Ολυμπιακός συνέχισε να είναι κυρίαρχος και προσπάθησε να βάλει και δεύτερο γκολ για να βάλει στέρεες βάσεις για τη νίκη. Στο 30' ο Τσόρι με τον Μήτρογλου συνεργάστηκαν άψογα, όμως ο Ελληνας στράικερ για λίγα εκατοστά δεν κατάφερε να τσιμπήσει τη μπάλα και να της δώσει πορεία προς την εστία.
Το ίδιο έγινε και στο 33' με τον Κασάμι να του βγάζει ωραία μπαλιά, όμως το σουτ που έπιασε στην κίνηση ο Μήτρογλου ήταν κακό και σπαταλήθηκε άλλη μια καλή ευκαιρία.
Οι φάσεις διαδέχονταν η μια την άλλη και στο 34' ήταν η σειρά του Τσόρι να απειλήσει, αλλά το σουτ δεν του βγήκε κι ο Ολσεν μπλόκαρε εύκολα.
Κι αφού οι Σουηδοί δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα μόνοι τους, παραλίγο να το κάνει ο Εντινγκά στο 38', ο οποίος στην προσπάθειά του να διώξει μια γιόμα από πλάγιο, έκανε κεφαλιά προς τα πίσω, η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι του εμβρόντητου Ρομπέρτο κι έφυγε κόρνερ!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό! Πριν συμπληρωθεί λεπτό στο β' μέρος, ο Φουστέρ έβγαλε μπαλιά στον Μήτρογλου που πλάσαρε στην κίνηση τον Ολσεν, όμως ο κίπερ της Μάλμε έκανε μεγάλη απόκρουση εξ επαφής και κράτησε το 1-0 και την Μάλμε στο παιχνίδι!
Οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και στο 48' η κεφαλιά του Μποτία που είχε προωθηθεί έφυγε λίγο άουτ. Στο 50' ο Ολσεν έδιωξε δύσκολα διαγώνιο σουτ σε κόρνερ με τον Ολυμπιακό να μην βάζει το δεύτερο γκολ που θα καθάριζε το ματς…
Στο 59' λοιπόν επαληθεύτηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, που θέλει όποιον χάνει τις ευκαιρίες να δέχεται το γκολ με τρόπο που την… πατάει συχνά τελευταία. Στην κόντρα, έπειτα από στημένες φάσεις.
Κόρνερ του Ολυμπιακού, ο Φόρσμπεργκ κουβάλησε για 50 μέτρα τη μπάλα, ένας «ερυθρόλευκος» δεν βρέθηκε να τον «κατεβάσει» κι ο Κρόον στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα πλάσαρε ιδανικά τον Ρομπέρτο για το 1-1 κόντρα στη ροή του αγώνα.
Στο 61' παραλίγο να αποκατασταθεί η τάξη, όμως ο Μανιάτης που πήρε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής από κατέβασμα του Μήτρογλου με το στήθος κι όντας αμαρκάριστος έκανε ένα σουτ για… κλάματα και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία.
Η χαρά των Σουηδών κράτησε μόλις τέσσερα λεπτά, καθώς ο Τσόρι με τρομερό βολέ έξω από την περιοχή σημείωσε ένα εξαιρετικό γκολ και έβαλε ξανά τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ.
Το παιχνίδι γύρισε στις… φυσιολογικές του συνθήκες με τον Ολυμπιακό να δημιουργεί, να εκτελεί, αλλά να δυσκολεύεται να σκοράρει. Κούρσα του Μαζουάκου από αριστερά, ιδανικό σπάσιμο της μπάλας στον Μήτρογλου, που σούταρε στο 69' αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι…
Στο 79' ο ορεξάτος Αφελάι έκανε ένα… χορευτικό, σούταρε από καλή θέση, ο Ολσεν έβγαλε με τα πόδια, ο Μήτρογλου πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε στην κίνηση, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.
Η άμυνα του Ολυμπιακού προδόθηκε για άλλη μια φορά από την αδράνεια των στόπερ, καθώς ο Τίνερχολμ κινήθηκε από αριστερά, έκανε σέντρα στην «καρδιά» της άμυνας κι ο Ρόζενμπεργκ που πετάχτηκε ανάμεσα από δυο αμυντικούς, πλάσαρε στο… χαλαρό τον Ρομπέρτο για το 2-2 στο 81' με αποτέλεσμα να πάνε σε φινάλε θρίλερ!
Στο 83' ο Μήτρογλου σηκώθηκε για κεφαλιά μετά από σέντρα του Ελαμπντελαουί, όμως έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Ολσεν.
Τελικά το θρίλερ τελείωσε στο 88'. Ο Τσόρι εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα από κεφαλιά προς τα πίσω πήγε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί που πετάχτηκε ο Μήτρογλου κι εξιλεώθηκε στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα λυτρώνοντας συμπαίκτες, Μίτσελ κι εξέδρα που πανηγύρισε με την ψυχή της!
Στο 90' ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια κόντρα και τιμώρησε την κάκιστη αμυντικά Μάλμε, με τον Κασάμι να κουβαλάει για 40 μέτρα τη μπάλα και να πασάρει την κατάλληλη στιγμή στον Αφελάι που κλείδωσε τη νίκη!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Αμπιντάλ, Μποτία, Μανιάτης, Εντινγκά, Κασάμι, Φουστέρ (77' Αφελάι), Ντομίνγκες (89' Σιόβας), Μήτρογλου (89' Μπενίτες)
ΜΑΛΜΕ: Ολσεν, Κονάτε (56' Κρόον), Ρικαρντίνιο, Ελάντερ, Χάλστι, Αντού, Ερικσον (75' Θερν), Φόρσμπεργκ, Τίνερχολμ, Κίσε Θέλιν (80' Τσιμπίσκι), Ρόζενμπεργκ