Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ομόφωνα δεκτή η τροπολογία για τον Νίκο Ρωμανό, ο οποίος σταμάτησε την απεργία πείνας!

vouli
 Η βελτιωτική τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσίνης, Xαράλαμπος Αθανασίου, για την ηλεκτρονική επιτήρηση φυλακισμένων και τις εκπαιδευτικές άδειες έγινε ομόφωνα δεκτή από όλα τα κόμματα της Βουλής. Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο Νίκος Ρωμανός έβαλε τέλος στην απεργία πείνας που έκανε για περισσότερο από ένα μήνα.
Η τροπολογία περιλαμβάνει πρόβλεψη για χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με ηλεκτρονική επιτήρηση, εφόσον οι κρατούμενοι έχουν με επιτυχία παρακολουθήσει εξ αποστάσεως το ένα τρίτο των μαθημάτων και εργαστηρίων το προηγούμενο εξάμηνο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα απέσυρε το αίτημα για ονομαστική τροπολογία από τη στιγμή που η τροπολογία έγινε δεκτή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής και από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεσμεύθηκε πως δίνεται έτσι λύση στο θέμα του Νίκου Ρωμανού,
Ακολούθως, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και ΑΝΕΛ τόνισε μέσω των κοινοβουλευτικών τους εκπροσώπων πως αποδέχονται την τροπολογία.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου έκανε λόγο για μία μεγάλη νίκη του Νίκου Ρωμανού και της Δημοκρατίας, ενώ και από τα υπόλοιπα κόμματα ήταν εμφανής η ικανοποίηση για το γεγονός ότι με τη συνεργασία βρέθηκε τελικά λύση στο πρόβλημα.
Λίγο αργότερα έγινε γνωστό πως ο Νίκος Ρωμανός αποφάσισε να βάλει τέλος στην απεργία πείνας και δίψας που είχε ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή του γιατρού του ήταν για αρχή ο νεαρός να σιτιστεί με φρυγανιά και χαμομήλι.

υστερογραφα