Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Πέτρος Τατούλης «Η συναίνεση απαιτεί πολιτική τόλμη και όχι μηχανιστικές επικλήσεις»



Με ιδιαίτερη οξύτητα επέκρινε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την «οπαδική λειτουργία της αντιπολίτευσης που καμία σχέση δεν έχει με την πολιτική» όπως χαρακτηριστικά δήλωσε για τη «θολή της στάση προκειμένου να μην διακρίνουν οι πολίτες τις θέσεις και τις απόψεις της», κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης ότι η απαίτηση για συναίνεση δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί αυτοσκοπό, ούτε μηχανιστική επίκληση, παρά να αποδεικνύεται καθημερινά και εμπράκτως, «ώστε να ολοκληρωθεί η συμφωνία με τους Πελοποννήσιους πολίτες», όπως ανέφερε και υπογράμμισε τη σημασία της εκλογής του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ώστε να εκσυγχρονιστεί το σύστημα διοίκησης της Περιφέρειας στο επίπεδο των υπόλοιπων Ευρωπαϊκών χωρών.
Ο κ. Τατούλης επέκρινε σφόδρα τη στάση της αντιπολίτευσης να επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί πολιτικά την πρόταση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης για τη θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης, επιχειρώντας ταυτόχρονα να τον προσδιορίσει πολιτικά και κομματικά, όταν ο θεσμικός του ρόλος είναι τελείως διακριτός. Ο κ. Τατούλης στο πλαίσιο αυτό ζήτησε από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου να αποσύρει την υποψηφιότητά του, εξαίροντας ταυτόχρονα και την επαγγελματική του υπόσταση και τη θαρραλέα και διεκδικητική του θεσμική λειτουργία.  
Ο Περιφερειάρχης απ’ την άλλη πλευρά επισήμανε τον καίριο διαμεσολαβητικό ρόλο του θεσμού του Συμπαραστάτη και ανέφερε ότι ο κ. Μπουλούκος, το διάστημα που υπηρέτησε το θεσμό προσέφερε σημαντικό έργο, το οποίο ήταν μάλιστα κατά πολύ μεγαλύτερο ακόμα και από το αντίστοιχο του Συμπαραστάτη στην Περιφέρεια Αττικής.