Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Με Μαρινάκη και πάθος για την κορυφή - Οι αποστολές Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ

Ντομίνγκες: «Να καταλάβουν τι εστί Καραϊσκάκη» Πονάει ο Κλάους, πονοκεφαλιάζει ο Αναστασιάδης! (vds)


Με προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρέντη ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το ματς της Τετάρτης (3/12, 19:30) με τον ΠΑΟΚ, στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», για την 6η αγωνιστική της Super League.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στο προπονητικό κέντρο των πρωταθλητών και ζήτησε τη νίκη επί του «δικέφαλου», που θα φέρει τον Ολυμπιακό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει 25 βαθμούς και είναι πρώτος, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» ακολουθούν στη δεύτερη θέση με 23.
Οσο για το πρόγραμμα της προπόνησης, οι ποδοσφαιριστές έκαναν αρχικά ασκήσεις κατοχής, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής, ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και, τελικά, δίτερμα.
Στην αποστολή που επέλεξε ο Μίτσελ βρίσκονται οι Μέγιερι, Ρομπέρτο, Αμπιντάλ, Αφελάι, Αυλωνίτης, Μπενίτες, Μποτία, Μπουχαλάκης, Ντομίνγκες, Ντοσεβί, Ελαμπντελαουί, Φορτούνης, Φουστέρ, Κασάμι, Μανιάτης, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς και Μήτρογλου.
Εκτός έμειναν οι Εντινγκά, Διαμαντάκος, Σιόβας, Σαλίνο, Γκαζαριάν, Γιαννούλης και Ντουρμάζ.
Οσο για την 11άδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ισπανός τεχνικός φαίνεται να καταλήγει σε σύστημα 4-3-3, το οποίο θα αποτελείται από τους Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουάκου, Μποτία, Αμπιντάλ, Μανιάτη, Μιλιβόγεβιτς, Ντομίνγκες, Αφελάι, Φουστέρ και Μήτρογλου, χωρίς να αποκλείεται η επιλογή διαφορετικών ατόμων, ιδίως σε κέντρο και επίθεση.
Το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» αναμένεται να είναι κατάμεστο, καθώς μέχρι το βράδυ της Δευτέρας (1/12) είχαν μείνει αδιάθετα περίπου 4.000 εισιτήρια, τα οποία αναμένεται να εξαντληθούν μέχρι τη σέντρα του αγώνα.

Στον ΠΑΟΚ ο Γιώργος Τζαβέλλας νιώθει ακόμα ενοχλήσεις στον προσαγωγό κι όσο κι αν ήθελε να «σφίξει τα δόντια» και να δώσει το παρών στο αυριανό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αυτό δεν ήταν δυνατόν.

Έτσι, αφού και σήμερα ακολούθησε θεραπεία, ο Άγγελος Αναστασιάδης τον απέκλεισε από την αποστολή, στην οποία αντίθετα είναι οι Τζιόλης και Αθανασιάδης. Αναμενόμενες οι απουσίες των Μακ και Μαντούρο (έχουν ανεβάσει ρυθμό, αλλά είναι ανέτοιμοι).
Με δεδομένο πως ο Τζαβέλλας δεν τα κατάφερε, αποτελεί ερωτηματικό ο παρτενέρ του Βίτορ στο κέντρο της άμυνας. Λογικά ο Σκόνδρας θα μετατεθεί από τα δεξιά και τη θέση του θα πάρει ο Κίτσιου, εκτός αν επιλεγεί ο Τζιόλης και παίξει στη μεσαία γραμμή ο Γκολάσα. Ο Ρατς θα είναι ο τέταρτος της άμυνας Στη μεσαία γραμμή λοιπόν, αναμένεται να δούμε ακόμα τον Τζανδάρη και τον Κάτσε, ενώ στην τριάδα της επίθεσης, ο Αθανασιάδης εφόσον είναι έτοιμος, θα είναι στην κορυφή, με τους Σαλπιγγίδη και λογικά Περέιρα να τον πλαισιώνουν από τα άκρα. Στο τέρμα φυσικά θα βρίσκεται ο Γλύκος.
Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ για το ματς στο «Καραϊσκάκης»: Αθανασιάδης, Γλύκος , Γκολάσα, Κίτσιου, Μάρτενς, Παπαδόπουλος, Πόζογλου, Σαββίδης, Σκόνδρας, Τζιόλης, Ιτάνζ, Κουλούρης, Κάτσε, Περέιρα, Ποζατζίδης, Ρατς, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Τζανδάρης, Βίτορ.