Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Σκοτώθηκε ο ηγέτης των τζιχαντιστών;

Image
To ενδεχόμενο να είναι νεκρός ή τραυματίας  ο  Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι (Abu Bakr al-Baghdadi), ο επικεφαλής του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου των τζιχαντιστών, εξετάζεται από  πολλές πλευρές μετά το πλήθος των αεροπορικών επιδρομών, που έγιναν από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, με στόχο ηγέτες της οργάνωσης '' Ισλαμικό Κράτος'', τις τελευταίες ώρες.
 Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού Στρατού, το Σάββατο, χτυπήθηκε  αυτοκινητοπομπή 10 οχημάτων του ''Ισλαμικού Κράτους'' (ΙSIL) κοντά στη Μοσούλη, στο Βόρειο Ιράκ. Αμέσως μετά την επίθεση, υποστηρίζει υπεύθυνος του νεκροτομείου της Μοσούλης, μεταφέρθηκαν 50 πτώματα, όλα στελεχών της οργάνωσης. Ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι  ήταν ανάμεσά τους; Αυτό είναι ένα πάρα πολύ  βασικό  ερώτημα - που ίσως ανατρέψει ριζικά τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή - ωστόσο παραμένει ακόμα αναπάντητο. 

Τι μετέδωσαν αραβικά κανάλια

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι οποίες αναμεταδίδονταν το Σάββατο από κανάλια της αραβικής τηλεόρασης, ήθελαν τον «αόρατο» χαλίφη τραυματισμένο, ακόμη και νεκρό. Αμερικανοί αξιωματούχοι ωστόσο τονίζουν ότι δεν είναι σαφές εάν ο Αλ Μπαγκντάντι βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης. 

Το πρακτορείο Reuters  από την δική του πλευρά μετέφερε τις...


Περισσότερα στο  onalert.gr