Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Σήμερα ήταν Ολυμπιακός. 5-1 σκόρπισε τον Πανθρακικό

Σήμερα ήταν Ολυμπιακός...
Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση εντός συνόρων και σκόρπισε στους... πέντε ανέμους τον Πανθρακικό, σημειώνοντας ισάριθμα γκολ στο 5-1 των «ερυθρόλευκων», που βρίσκονται στο -2 από την κορυφή και περιμένουν «δώρο» από το ντέρμπι της Τούμπας.
Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί κι έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, κάτι που φαίνεται κι από τις τελικές τους προσπάθειες (29 με 18 στον στόχο)!

Εξαιρετικός για άλλο ένα ματς ο Τσόρι, που σκόραρε με πέναλτι στο 36', ηγέτης στο κέντρο ο Μπουχαλάκης που είχε κι αυτός γκολ στο 39', ενώ σε πολύ υψηλό επίπεδο κυμάνθηκε και η απόδοση του Γιαννούλη, καθώς και του Διαμαντάκου.
Τα άλλα γκολ οι Αυλωνίτης (67'), Διαμαντάκος (84') και Μήτρογλου (90'), με πέναλτι σκόραρε ο Κάσες στο 79' έπειτα από πέναλτι σε χέρι του Μήτρογλου. Εξαιρετικός ο Πασχαλάκης, παρά τα 5 γκολ που δέχτηκε, σώνοντας τουλάχιστον άλλα τόσα!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο ματς, έδωσε γρήγορο ρυθμό κι έφτιαξε την πρώτη του φάση στα 20'', δείχνοντας τι θα επακολουθούσε...
Οι γηπεδούχοι ήταν καταιγιστικοί κι αν δεν ήταν κι ο Πασχαλάκης σε καλή μέρα, παρά τα 5 γκολ που έφαγε, ίσως να έκαναν και ρεκόρ...
Αφού δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες, πέφτοντας πάνω στον εξαιρετικό κίπερ της ομάδας της Κομοτηνής, έλυσαν τον γόρδιο δεσμό με το εύστοχο πέναλτι του Τσόρι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Τζάνη στο 36'.
Πριν κλείσει το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έκανε δύο τα τέρματά του, με τον Ρομπέρτο να βγάζει την ομάδα του στην κόντρα (σ.σ.: είχαν ανέβει οι φιλοξενούμενοι για φάουλ) και τον Μπουχαλάκη να χρίζεται σκόρερ με περιπετειώδη τρόπο!
Κι ο Πανθρακικός, που ήταν κλεισμένος πίσω ως τα μισά του ημιχρόνου, ανέβηκε κι έβγαλε δυο καλές φάσεις με τον Τζάνη (26' κεφαλιά λίγο άουτ) και τον Κάσες (43' σουτ από κοντά στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού), ωστόσο, δεν κατάφερε να μειώσει και να ξαναμπεί στο ματς. Το ημίχρονο έκλεισε με κεφαλιά του Διαμαντάκου στο οριζόντιο δοκάρι, έπειτα από ωραία κόντρα και σέντρα του Γιαννούλη.
Μπορεί ο ρυθμός να μην ήταν αυτός του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να δημιουργεί φάσεις και να πέφτει πάνω στον Πασχαλάκη που κρατούσε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ο Ντοσεβί στο 63' είχε οριζόντιο δοκάρι, όμως στο 67' ο κίπερ του Πανθρακικού δεν κατάφερε να σταματήσει τον Αυλωνίτη, ο οποίος σκόραρε με ωραία κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, έπειτα από κόρνερ του Τσόρι.
Στην πρώτη φάση που δημιούργησε ο Πανθρακικός στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραρε... Ο Ολυμπιακός έπαιζε με 10, καθώς είχε βγει ο Μποτία για τις πρώτες βοήθειες κι ο Μιλιβόγεβιτς «γκρέμισε» τον Κάσες έξω από την περιοχή. Ο ίδιος εκτέλεσε το φάουλ κι ο Μήτρογλου άπλωσε το χέρι στο τείχος, με τον Λαμπρόπουλο να δείχνει άσπρη βούλα. Ο Κάσες εκτέλεσε χαμηλά στο κέντρο της εστίας και σημείωσε το γκολ της τιμής στο 79'.
Ο Ολυμπιακός δεν το παράτησε το ματς και σκόραρε εκ νέου, με τον Διαμαντάκο αυτή τη φορά να βρίσκει στόχο μετά από σέντρα του Γιαννούλη για το 4-1 με κεφαλιά, ενώ στο 90' ο Μήτρογλου ξέφυγε από τα μαρκαρίσματα και με ωραίο σουτ στην κίνηση, έπειτα από φάουλ του Μπουχαλάκη από αριστερά, διαμόρφωσε το τελικό 5-1.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αυλωνίτης, Μποτία, Γιαννούλης, Μιλιβόγεβιτς, Μπουχαλάκης, Ντοσεβί (75' Μήτρογλου), Αφελάι (56' Φουστέρ), Ντομίνγκες (69' Ντουρμάζ), Διαμαντάκος
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Τζάνης, Κάσες, Σερφά (46' λ.τρ. Τσουμάνης), Μπαϊκαρά, Χρήστου, Καθάριος (60' λ.τρ. Μεχία), Αράμπα (80' Λίτσκας), Λαδάκης, Ποτουρίδης