Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Η τρόικα ανοίγει όλα τα «καυτά» ζητήματα!

troikanew
Ασφυκτική πίεση στην κυβέρνηση για να ολοκληρώσει τις εκκρεμότητές της πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου ασκεί η τρόικα. Ανοίγει όλα τα ανοικτά ζητήματα, όπως το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, ενώ συνεχίζει να εκφράζει έντονες αντιρρήσεις για την ρύθμιση των 100 δόσεων.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ζητούν να έχουν ολοκληρωθεί πριν από το Eurogroup της 8ης Δεκεμβρίου 19 δράσεις!
Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η κάλυψη δημοσιονομικού κενού 2,6 δισ. ευρώ για το 2015, αλλαγές στο ασφαλιστικό, άρση των περιορισμών στους πλειστηριασμούς, αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων, περιορισμό των επιδομάτων στη δημόσια διοίκηση, απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.
Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση των οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, οι 100 δόσεις δεν ικανοποιούν την τρόικα, που κάνει λόγο για μεγάλη γενναιοδωρία. Επίσης, η τρόικα ζητά δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν θα κάνει οριζόντια ρύθμιση δανείων για νοικοκυριά.
Επιπλέον, ζητείται να προχωρήσει η ρύθμιση για τις ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα, ενώ η κυβέρνηση θα πρέπει να κάνει προτάσεις για το lockout.
Για τον Δημόσιο Τομέα, η κυβέρνηση θα πρέπει να παρουσιάσει το νέο ενιαίο μισθολόγιο, να προχωρήσει σε περικοπές επιδομάτων, ενώ στο τραπέζι θα τεθούν και προτάσεις για την αναδιάρθρωση των ΔΕΚΟ.

ysterografa.gr