Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα θα φροντίζει μόνη της τον εαυτό της μετά την 1η Ιανουαρίου

dijsselbloom

Ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ μίλησε για την… επόμενη μέρα της Ελλάδας σημειώνοντας, σύμφωνα με το Bloomberg, πως τα πράγματα δεν θα είναι ίδια μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015.
Ο Ντάισελμπλουμ με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό RTL Z αναφέρθηκε στο τέλος του ελληνικού προγράμματος και σημείωσε πως “μετά την 1η Ιανουαρίου, η Ελλάδα θα φροντίζει μόνη της τον εαυτό της”.
Αυτός είναι, άλλωστε και ο στόχος της χώρας μας που ελπίζει πως θα έχει κλείσει όλες τις εκκρεμότητες με την τρόικα μέχρι το τελευταίο Eurogroup του έτους τον Δεκέμβριο. Πρέπει να σημειώσουμε, πάντως, πως οι δηλώσεις έγιναν στην ολλανδική τηλεόραση, σε εσωτερικό δηλαδή ακροατήριο για τον κ. Ντάισελμπλουμ.
Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό πως “το θέμα είναι ότι η Ελλάδα θα βγει από το πρόγραμμα που τελειώνει την 1η Ιανουαρίου και δεν πρόκειται να υπάρξει κάτι ανάλογο με αυτό που ακολουθούσε μέχρι τώρα”.
Ο ιδιαίτερα… αποκαλυπτικός Ντάισελμπλουμ τόνισε ακόμη πως “το σίγουρο είναι ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα φτάσει στο τέλος”. Πρόσθεσε, όμως, πως ακόμη δεν έχει αποφασιστεί τι ακριβώς θα γίνει στην Ελλάδα μετά την 1η Ιανουαρίου”.
Στη συνέχεια σημείωσε πως “είναι σημαντικό να αφήσουμε την Ελλάδα να περάσει σε έναν πιο σταθερό και ανεξάρτητο δρόμο. Να μην υπάρξει δηλαδή πρόγραμμα με προκαθορισμένα ποσά”.
Πάντως, κλείνοντας ο επικεφαλής του Eurogroup εξέφρασε και κάποιες ανησυχίες, καθώς τόνισε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται ακόμη σε ιδιαίτερα ισχυρή θέση. “Η οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και πρέπει πολλά ακόμη να γίνουν”, σημείωσε.

ysterografa.gr