Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Βενιζέλος: Η χώρα έχει εγκλωβιστεί σε ένα άγονο πολιτικό κλίμα

Evangelos-Venizelos-PASOK Ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση του στην Προεδρική εκλογή και ξεκαθάρισε στους εσωτερικούς αντιπάλους του ότι «δεν υπάρχουν περιθώρια για γκρίνιες και προσωπικές στρατηγικές».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως «εξαιρετικό λάθος» το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών. «Κάποιοι νομίζουν ότι θα ευνοηθούν, αν αποσταθεροποιήσουν τη χώρα… όποιος δεν έχει δείξει συνεννόηση στο θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει τιμωρηθεί ιστορικά» υποστήριξε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι βρισκόμαστε στην καμπή πριν από την έξοδο στο μνημόνιο, και την επιτήρηση της τρόικας, επισημαίνοντας ωστόσο ότι «η χώρα έχει εγκλωβιστεί σε ένα άγονο πολιτικό κλίμα, και αδυναμία συνεννόησης».
Για την Δημοκρατική Παράταξη σημείωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται συμπεριφορές μικρομεγαλισμού και αλαζονείας. Επίσης έκανε λόγο για συνέδριο ανάδειξης της Δημοκρατικής Παράταξης, και όχι σχηματισμών και μηχανισμών. «Δεν υπάρχουν περιθώρια για γκρίνιες και για προσωπικές στρατηγικές» επισήμανε.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών.


«Τα θετικά αποτελέσματα των τραπεζών στα stress tests είναι δείγμα ότι η οικονομία ανακάμπτει… Είναι δείγμα ότι θα ξεκινήσει η χρηματοδότηση νοικοκυριών και επιχειρήσεων Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να ανταποκριθεί στην κρίση στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία».

ysterografa.gr